UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2015-01-31 08:43

Párosban szép

Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám páros a legjobb tizenhat között fejezte be a versenyt az asztalitenisz World Tour sorozat budapesti viadalán. Ecseki a felnőttek között egyesben a 64 között búcsúzott, Szudinak, Lakatos Tamásnak és Nagyváradi Mercédesznek az U21-esek mezőnyében a 32-es tábla jelentette a végállomást.

Pusztai Viola Nem termet sok babér a magyaroknak a 48 ország játékosainak részvételével rendezett verseny harmadik napján, pláne az U21-es mezőnyben nem. Délelőtt még három fiatal küzdött az U21-esek között a legjobb 16 közé jutásért, de végül mindegyiküknek a 32 jelentette a végállomást. Lakatos Tamás 3-2-re kapott ki a francia Benjamin Brossiertől, Szudi Ádám a hongkongi Hung Ka Taktól szenvedett 3-1-es vereséget, míg Nagyváradi Mercédeszt 3-2-re verte a romániai Bálint Bernadett.
Ecseki Nándor és Szudi Ádám Forrás: PPKO
Ecseki Nándor és Szudi Ádám Forrás: PPKO
A tizennyolc éves Ecseki Nándor az U21-esek mezőnyében korábban búcsúzott, a felnőttek között viszont még asztalhoz léphetett. A meccsét jól eldugták a Tüskecsarnok föld alatti labirintusának egyik „bunkerében”, így kevesen láthatták, ahogyan az első játszmát remek játékkal megnyerte a lengyel Daniel Gorak ellen. Ezután azonban az ő szavaival élve „valami nem volt jó”, így 4-1-re kikapott, s a 64 között búcsúzott. De csak az egyes küzdelmeitől, Szudi Ádámmal párosban ugyanis még este fél 9-kor jelenése volt. A Kuzmin, Vlaszov kettős elleni nyolcaddöntő azonban nem húzódott el sokáig, az oroszok simán nyertek 3-0-ra. A fiúk teljesítményét Bátorfi Zoltán utánpótlás-kapitány értékelte honlapunknak: – Nagyon-nagy dolog, hogy elsőéves felnőttként feljutottak a főtáblára, nem is volt a legjobb tizenhat között ilyen fiatal páros. Igaz, hogy az utolsó meccs nem sikerült jól, de ilyen előfordul, főleg párosban, ahol nagyon gyors a játék. Három meccset nyertek jó párosok ellen, így az összkép nagyon pozitív és reménykeltő. Egyéniben Nándi feljutott a főtáblára, ami fantasztikus eredmény, főleg, hogy a bejátszón nagyon jó belga játékost győzött le. Igazából nem is az eredmények voltak most a fontosak, hanem a mutatott játék és a hozzáállás. Ezekből pedig azt láttam, hogy jó úton járnak, így én teljes mértékben elégedett vagyok velük. A részletes eredmények megtekinthetők a szövetség honlapján: ITT