UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-02-19 09:16

Tizenöt éves óriás

Gianluigi Donnarumma nemrég még arra készült, hogy az olasz U17-es válogatott hálóját őrzi felkészülési mérkőzésen. Erre kiderült: Filippo Inzaghi a Milan soros bajnokiján a kispadra ülteti Mindössze tizenöt éves a tehetség, aki már most közel két méter magas.

Nagy-Pál Tamás A nagy tehetségek berobbanásához mindig kell némi szerencse is. Főként, ha a Serie A-ról beszélünk, ahol csöppet sem bíznak a fiatal játékosokban. A Milan 15 éves óriásához, a 197 centiméter magas kapushoz, Gianluigi Donnarummhoz viszont most kegyes volt a sors.

Történt ugyanis, hogy a lombardiai klub hálóőrét, Diego Lopezt kiállították az Empoli elleni bajnokin, a harmadik számú portás, Michael Agazzi pedig sérüléssel bajlódik. A következő fordulóban így Christian Abbiati áll a gólvonalon.

De természetesen cserekapusra is szükség van, így Filippo Inzaghi kénytelen volt szétnézni a klub akadémiáján.

Könnyen lehet, hogy kincsre talált.

Donnarummát ugyanis korosztálya legtehetségesebb hálóőreként tartják számon. Harmincöt mérkőzésen védett az előző szezonban a juniorok között és az U17-es válogatottnak is oszlopos online casino tagja.

Már eddig is kapós játékos volt, a Juventus és a Fiorentina is csábította, de elmondása szerint mindig is Milan-szurkoló volt, ezért nem hagyta ott nevelőegyesületét.

Most látszik igazán, mennyire jól döntött.

A tehetségnek, akinek hihetetlen fizikai adottságai vannak, a szakemberek szerint kiemelkedő a reakcióideje. Szervezőkészsége is kitűnő, hiszen gyerek még, de évekkel idősebb játékosokat irányít a védelemben.

Szerda este is ez lett volna a dolga az Európa-bajnokság selejtezőjére készülő válogatottban Ausztria ellen, de a találkozón nem vehet részt, mivel Pippo visszarendelte a klubhoz.

Gianluigi Donnarumma1
Gianluigi Donnarumma1

Neve egyébként eddig sem volt ismeretlen a Serie A-ban, ugyanis bátyja is kapus a Genoában, igaz most kölcsönben a Bari hálóját őrzi.

Antonio 24 éves, jelenleg öt centivel alacsonyabb öccsénél, pedig közel egy évtized korkülönbség van köztük.

Az ifjabbik Donnarumma tehát szombaton minden bizonnyal a Milan kispadján ülhet majd bajnoki mérkőzésen és bár a bemutatkozása akár még évekig is elhúzódhat, egy dolog biztos: lesz mit mesélni hétfőn a suliban.

De akár még a szerencsében is bízhat, hiszen a Milan hatalmas gödörben van mostanában és hát mindenki ismeri a mondást.

Szegény embert az ág is…