UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2015-03-05 16:41

Istók ezüstöt lőtt

Az ifjúsági olimpiai bajnok Péni István ezüstérmet szerzett a junior férfi puskások versenyében a hollandiai Arnhemben zajló 10 méteres sportlövő Európa-bajnokságon.

UP-info A szerdai aranynapot követően – amikor is Major és Gáspár Lalita is győzött – reménykedhettünk a kedvező folytatásban, hiszen a nandzsingi ifjúsági olimpián egyéniben harmadik, a vegyes csapatban első Péni István foglalta el a lőállást Arnhemben.
peni_istvan01_szalmas_peter
peni_istvan01_szalmas_peter
A már felnőttek között is szép eredményeket elért sportlövő a hollandiai 10 méteres - korábbi nevén légfegyveres - kontinensviadalon is bizonyította tehetségét. A 60 lövéses alapversenyből a 620,7 körös teljesítménnyel a negyedik helyen jutott a nyolcas fináléba, amelyet mindenki tiszta lappal kezdett. Az UTE mindenki által Istóknak becézett sportolója ugyanakkor nem indította jól a döntőt, ám folyamatosan jött fel, és 205,4 körrel megszerezte a második helyet. Az aranyérem az orosz Vlagyiszlav Fetyiszové lett, aki egészen kiemelkedően szerepelt: 208,7 kört ért el. A másik két magyar, Pekler Zalán a 13., Boda Bence a 34. helyen lett a 47 tagú mezőnyben. Péni István kevéssel a döntő vége után nyilatkozott honlapunknak. - Egyértelműen többet vártam magamtól, mert tavaly és idén is jobb eredményeim voltak, mint a junioroknak. Szerettem volna az első helyen a döntőbe jutni, és aranyérmet nyerni, de ez sajnos nem sikerült. Nehéz lenne megmondanom, hogy miért, ma valahogy nem állt úgy a fegyver a kezemben. Igaz, az valószínűleg nem hiányzott, hogy tegnap elfelejtettem leadni a fegyveremet a lőtéren, azaz elhagytam, és csak estére került elő. Ez azért okozott némi stresszt. Összességében az vigasztal, hogy magamhoz képest rosszul lőttem, és így is a dobogóra állhattam. Az éremnek pedig nagyon örülök, de az eredmény tette volna teljessé a boldogságomat. Nem sokkal később újra ünnepelhetett a magyar küldöttség: az Egri Viktória, Nagy Vivien, Almássy Dóra összeállítású juniorcsapat ezüstérmet szerzett 10 méteres pisztoly versenyszámban. A magyar trió 1117 körös összteljesítménnyel zárta a viadalt, amelyet az oroszok nyertek meg. Egri Viktória egyéniben a negyedik helyen végzett 156,9 körrel.