UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-03-12 19:43

Micsoda premier! (videóval)

Leroy Sané jött, látott és irdatlan nagy gólt lőtt élete első Bajnokok Ligája-mérkőzésén. Ráadásul nyolcaddöntőben, a Santiago Bernabéuban. Nem lesz egyszerű megtartania őt a Schalkénak.

Nagy-Pál Tamás Mindenki azt várta, hogy Real Madrid–Schalke Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóján a 16 éves Martin Ødegaard minden idők legfiatalabb játékosaként debütálhat a sorozatban, miután a spanyol gárda a Németországban aratott 2-0-s győzelmének köszönhetően már az első mérkőzésen eldöntötte a párharcot.
Leroy Sané2
Leroy Sané2
Carlo Ancelotti végül nem nevezte a norvég csodatinit, és mint kiderült, igaza lett, hiszen gála helyett kínkeserves, 4-3-as vereséget szenvedett a fővárosi alakulat. Így is volt azonban ifjú debütálója a mérkőzésnek: Choupo-Moting ugyanis még az első félidőben sérülést szenvedett, így a 19 éves Leroy Sané a 29. percben állt be a gelsernkircheni alakulatba. És egyáltalán nem megilletődve. A második játékrészben jártunk, amikor a Real óriási erőfeszítések árán 3-2-re fordított, (ismét) eldőlni látszott a párharc. A szenegáli származású német azonban akkora gólt ragasztott Iker Casillas kapujába, hogy a spanyol világsztár kővé dermedve nézte. A hajrában a győztes gólból is kivette a részét, hiszen ő indította az akciót, majd a továbbjutást érő ötödik találatot is megszerezhette volna, de Casillas ekkor már törlesztett, és emberfeletti bravúrral hárított. De ki is ez a semmiből feltűnt sztárjelölt? Souleyman Sané fia, aki bár klasszis nem volt, jó néhány szezont lehúzott a Bundesligában. Sané így már Németországban született, állampolgársága is van, és eddig csak a germán korosztályos válogatottakban lépett pályára. És azt is tudjuk róla, hogy maximalista, hiszen parádés teljesítménye ellenére nem volt maradéktalanul elégedett a premierjével:
Leroy Sané1
Leroy Sané1
„Szép-szép, ami történt, de nem volt tökéletes. – Nem féltem a Realtól pillanatig sem. Majdnem be is jött. Nem sokon múlt.” Könnyen lehet, hogy azért sem félt, mert volt már BL-tapasztalata, igaz az ifik között: tavaly a Schalkéval nem kis meglepetésre az elődöntőig menetelt. Olyannyira alapembere volt a gárdának, hogy profiszerződést kapott, még mielőtt bármelyik másik klub csábítására igent mondhatott volna. Pedig kérőből volt bőven, ezek után pedig már ez a kontraktus sem mentheti meg attól a csapatot, hogy rövid időn belül elveszítse egyik legnagyobb tehetségét. Nem lenne túl nagy meglepetés, ha éppen a Real Madrid miatt.