UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2015-03-19 10:57

Kötetlenebb szerepek

Az U17-es korfball-válogatott március 20-22-én Világ Kupán szerepel Schijndelben. Miután a csapat átlagéletkora tizenöt év, a mindig vidám fiatalok célja elsősorban a tapasztalatszerzés.

UP-info Zajlik az élet a korfballban. Épp csak véget értek a diákolimpia selejtezői, máris újabb kihívás vár a fiatalokra. Az U17-es válogatott március 20-22-én a hollandiai Schijndelben, az U17-es Világ Kupán szerepel. A felkészülést, Ruben Boode holland szövetségi tanácsadó iránymutatásával, Vágó Zoltán és Nagy Bandor szövetségi edző vezette. A keret, először a magyar korfball történetében, nyolc klubból érkezett játékosokból áll – ez hatalmas előrelépés, az utánpótlás-nevelés sikere. Nagy Bandor elmondta honlapunknak, hogy a Világ Kupa célja inkább a tapasztalatszerzés:
Az U17-es válogatott Fotó: Keresztes Kinga
Az U17-es válogatott Fotó: Keresztes Kinga
− A tavalyi nagyszerű harmadik hely után megnőttek az igények. Igyekszünk is megfelelni, de tény, hogy a tavalyi csapatból gyakorlatilag a komplett kezdő nyolcas immár az U19-es válogatottat erősíti. Együttesünk átlagéletkora idén 15 év, ami jelzi, hogy a jövő csapatát építjük, s nem az azonnali eredményességre törekszünk. A keret zöme együtt marad még két évig: a célunk, hogy a második év végére ismét dobogóesélyesek legyünk.

A schijndeli U17-es Világ Kupán nyolc ország válogatottja vesz részt: Anglia, Belgium, Hollandia, Katalónia, Magyarország, Németország, Portugália és Tajvan. Bár az RTC South csapata is szerepel a tornán, az ő eredményeik nem számítanak a versenybe.

Ebben segít a Ruben Boode által hozott játékfilozófia, amely a játékosok teljes körű képzését helyezi előtérbe, és teret ad az egyéni kezdeményezőkészségnek, a kreativitásnak. A játékosok élvezik, hogy az új rendszerben többet és többen próbálkozhatnak gólszerzéssel, és a korábbinál kevésbé kötöttek a szerepek. Olyan játékosoknak is esélyt ad a gólszerzésre, akik korábban inkább kiszolgálóként játszottak. A válogatott a szombat reggel kezdődő Világ Kupa előtt két napot tölt Drachtenben, ahol a helyi klub meghívására felkészülési tornán vesz részt. A viadal és a Világ Kupa eredményei is nyomon követhetők az U17-es válogatott hivatalos Facebook oldalán. Ugyanitt a csapat tagjai várják a bíztató üzeneteket és a támogató selfie-ket, amelyek erőt adnak majd nekik a VK-n várható nagy csaták előtt.

Az U17-es válogatottak kerete Fiúk: Csodó Dániel (KIWI/1908 SZAC KSE), Eszenyi Máté (KIWI/1908 SZAC KSE), Jakab Simon (AKG), Kálmán Norbert (KIWI), Lakatos Dávid (Kinizsi), Mihály Olivér (AKG), Sóbujtó Regő (Fót). Lányok: Bellusz Tamara (KIWI/1908 SZAC KSE), Dudás Bettina (Bárdos), Horváth Kitti (Kinizsi), Magyar Angyalka (KIWI), Makkai Anna (Kinizsi), Sáfrán Csenge Luca (Kékvölgy), Szamkó Lili (Széchenyi), Vajda Fruzsina (KIWI/1908 SZAC KSE), Miklósváry Gréti (Bárdos) Tartalék: Csorba László (Széchenyi)