UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-03-25 18:18

Fiatal felmen(t)ők

Két utánpótláskorú játékossal tölti fel a különböző okok miatt megfogyatkozott felnőttkeretét  az NB I-es rájátszásra készülő Siófok KC. A 18 éves Hamburger Judit és a 17 esztendős Farkas Evelin csatlakozik a régiekhez.

UP-info A Siófok az ötödik helyen zárta a női kézilabda-bajnokság alapszakaszát, így a rájátszásban az 5-8. helyért folytathatja. Ugyan Golovin Vlagyimir vezetőedző a szezon végén távozik, az elkövetkező hónapok találkozóin új embert építhet a csapatba. A juniorok közül két játékos, a beálló Hamburger Judit (18) és az irányítóként és balszélsőként is használható Farkas Evelin (17) a felnőttekhez kerül.
hamburger_farkas_siofokkc
hamburger_farkas_siofokkc
– Sérülések és távozó játékos miatt megcsappant a felnőttek létszáma, ezért két juniorkorú játékos csatlakozik a legjobbakhoz – jelentette be a siófoki utánpótlás vezetője, Kiss Szilárd. – A lányok persze továbbra is edzenek és szerepelnek korosztályos együttesükben, ám nagyszerű lehetőséget kaptak arra, hogy kicsit az élvonalba kóstoljanak. Hamburger Judit nyolcévesen ismerkedett meg a sportággal Szekszárdon. Tizenhét évesen Veszprémbe került, annak a Hamar Zoltánnak az együttesébe, aki jelenleg a siófoki serdülőkkel foglalkozik. A mostani szezonban, Kiss segítségével került a Balaton-partjára, a váltást pedig azóta is nagyon jó döntésnek tartja. Farkas nála is fiatalabban, hatévesen kezdett Ikerváron. Két évig ő is Veszprémben vendégszerepelt, majd Siófokra igazolt.„Alacsony vagyok, és amiatt sokan azt mondják, hogy irányító nem lehetek az első osztályban. De én szeretnék rácáfolni!" Erre leghamarabb április 11-én nyílhat alkalma, a Siófok akkor kezdi meg a rájátszást, Békéscsabán. Forrás: siofokkc.hu