UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2015-03-30 19:51

Történt, ami történt

Nem lehet messzemenő következtetéseket levonni az asztalitenisz ifjúsági Húszak-bajnokság eredményeiből. Bátorfi Zoltán szerint fontosabb, hogy a fiúk mire képesek a nemzetközi mezőnyben. Muskó Péter úgy véli, a lányoknak még sokat kell tanulniuk, hogy felzárkózzanak a világ elitjéhez.

Pusztai Viola Különösebb meglepetés nélkül zajlott az asztalitenisz ifjúsági Húszak bajnoksága a hét végén az Ormai László csarnokban. A fiúk között Kovács Sebestyén végzett az élen Bruckner Máté és Böhm Gábor előtt, míg a lányoknál az elsőévesek vitték a prímet: a bajnoki cím Hartbrich Leonie és Fehér Orsolya között dőlt el, előbbi javára. A dobogó harmadik fokára Nagypál Csilla állhatott fel, míg az esélyesnek tartott Imre Leila negyedik lett. Bátorfi Zoltán, a fiúk kapitánya szerint jól játszottak a fiatalok, s annak külön örül, hogy a nem utolsó évesek is versenyben voltak a minél jobb helyezésekért:
Hartbrich Leonie Forrás: MOATSZ
Hartbrich Leonie Forrás: MOATSZ
− Molnár István negyedik, Kovács Gábor ötödik és Balázs Bence hatodik helye is biztató. Az elsőségért folytatott harcot ezúttal Kovács Sebestyén nyerte Bruckner Mátéval szemben. Igazából annyit játszottak már egymás ellen – és ez tulajdonképpen az egész mezőnyre igaz −, hogy a hazai versenyeken elért eredményekből nem vonnék le messzemenő következtetéseket. Az a fontosabb, hogy a nemzetközi mezőnyben ki hogyan állja meg a helyét. Hogy a hazai versenyeken ki hányadik helyen végez, nem feltétlenül mérvadó. Muskó Péter, a lányok kapitánya úgy véli, ezen a viadalon is látszott: sok a tennivaló még ahhoz, hogy a nemzetközi mezőnyben is eredményeket érjenek el a versenyzők. A Húszak bajnokságán az bizonyult a legjobbnak, aki a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtotta az adott hét végén: − Hartbrich Leonie az első nap után még hibátlan volt, de a másodikon nagy csata zajlott az elsőségért a körbeverések miatt. A ranglista élén álló Fehér Orsolya jött ki ebből rosszabbul, aki végül második lett. Imre Leilának esélyesként nem sikerült a formaidőzítés, a dobogón végzők mindegyikétől kikapott, így negyedikként végzett. De ami engem a leginkább meglepett, az Fehér Zsófia nyolcadik helye, őt mindenképp előbbre vártam. A részletes eredmények ITT megtekinthetők.