UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-04-04 15:53

Döntőben a Honvéd

A Budapest Honvéd győzött a Panathinaikosz ellen, és bejutott a Puskás–Suzuki-kupa döntőjébe. A házigazda Puskás Akadémia csúnya vereségbe szaladt a Real Madrid ellen a második fordulóban, és az ötödik helyért játszhat.

Nagy-Pál Tamás A tavalyi döntő visszavágóját rendezték az U17-es korosztálynak kiírt Puskás–Suzuki-kupa második fordulójában, ugyanis a címvédő Real Madrid a házigazda Puskás Akadémiával találkozott a Pancho Arénában. Mivel a felcsúti alakulat a Feyenoord elleni 2-1-es vereséggel indult, győznie kellett, hogy maradjon minimális esélye a döntőbe jutásra.
Real Madrid U17
Real Madrid U17
Gyorsan világossá vált, hogy egyáltalán nem lesz egyszerű. A spanyolok remekül építgették támadásaikat, főleg a jobb oldalon, ahol a szélső támadó pozícióba fellépő védővel nem tudtak mit kezdeni a magyarok. A 19. percben is azzal kerültek a vendégek a védelem mögé, Alvaro Martin Alcántara pedig háromszor is célba vehette a kaput, miután egyik akadémista sem tudott felszabadítani, és végül már nem hibázott (0-1). Öt perc múlva már a másodikat lőtte a Királyi Gárda: Daniel Alcón Gomez gyönyörű kényszerítővel tört be a tizenhatoson belülre, ahol négy védővel találta szemben magát, de senki sem lépett ki rá, tologatta a labdát, majd a hosszúsarokba lőtt – a grundon sem szerezhetett volna gólt könnyebben (0-2). Próbálkozott a Puskás, volt is ígéretes kontrája, de a fiúk félve játszottak, nem merték felvállalni az egy egy elleni cseleket, a támadásokhoz kevesen zárkóztak fel, így nem volt nagy esélyük a gólszerzésre. A második félidő ugyanonnan folytatódott: a 43. percben látványos, mintaszerű akció végén, két sarkazás után Arnaiz Rodriguez Óscar lőtt a kapuba (0-3). A 62. percben már kiütésessé vált a siker: jobb oldali szögletet Cruz Hérnandez Nebai laposan gurította be, amivel alaposan becsapta a védelmet, majd befutott a kapu elé, és a visszakapott labdát belőtte (0-4). A Puskás az utolsó pillanatokban Zsigmond Bence révén kontragóllal szépített (1-4), de így kiütéses vereséget szenvedett, és biztossá vált, hogy nem most fogja először megnyerni a kupát, helyette az ötödik helyért lép pályára hétfőn. A Real és a Feyenoord vasárnap ki-ki meccset játszik a fináléért.
Honvéd U17
Honvéd U17
A Hagi Akadémiát az első napon 2-1-re legyőző Budapest Honvéd (címlapfotó: puskasakademia.hu/Takács József) abban a tudatban lépett pályára a görög Panathinaikosz ellen, hogy újabb sikerével a vasárnapi eredményektől függetlenül a döntőbe jut. Ehhez nagyon közel került a 8. percben, amikor a görög védő csúnyán elnézte a fellőtt labdát, Vajda Roland pedig pattanás után ballal a hosszúsarokba lőtte (1-0). A kispesti alakulat ezután teljesen átadta a területet ellenfelének, amely próbált is élni vele. Vajda Dánielnek többször is bravúros védést kellett bemutatnia a kapuban, de a csapat állta a sarat. Szünet után sem változott a játék képe, a kispestiek magabiztosan őrizték előnyüket a nem túl eseménydús negyven percben: 1-0-ra győztek, és bejutottak a hétfői döntőbe.

Puskás–Suzuki-kupa, 2. forduló A csoport: Puskás Akadémia–Real Madrid 1-4 B csoport: Budapest Honvéd–Panathinaikosz  1-0 A csoportok állása A csoport: 1. Real Madrid 3 pont/4-1, 2. Feyenoord 3/2-1, 3. Puskás 0/2-6. B csoport: 1. Honvéd 6 pont (már döntős), 2. Hagi 0/1-2, 3. Panathinaikosz 0/0-1.