UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-04-24 14:46

Maxi az új Messi?

Még csak 15 éves volt, amikor az argentin szövetség égisze alá tartozó összes bajnokság legjobb gólszerzője lett. Maximilano Romero azóta már a Velez Sarsfield felnőttcsapatában is bemutatkozhatott, az Arsenal és a Manchester United pedig Európába csábítja.

Nagy-Pál Tamás Már meg sem lehetne számolni, hogy a nemzetközi sportsajtó hányadik olyan fiatal labdarúgót „pécézte ki” magának, akit új Lionel Messiként aposztrofál. A friss „áldozat” a négyszeres aranylabdás honfitársa, Maximiliano Romero, akiért a hírek szerint a fiatal tehetségek levadászásáról híres/hírhedt Arsenal-menedzser, Arsene Wenger 4,5 millió fontot sem sajnálna.
Maximiliano Romero1
Maximiliano Romero1
De ki is ez a 16 éves ígéret, aki anélkül szerzett magának hírnevet Európában, hogy valaha betette volna a lábát az öreg kontinensre? A Maxi becenévre hallgató csatár Buneos Airesben látta meg a napvilágot és már hatévesen a Velez Sarsfield igazolt labdarúgója lett. Tehetségével hamar kitűnt kortársai közül, és az első bajnoki szezonjában - melyről az argentin szövetségnek már hivatalos statisztikája is van - 17 gólt termelt. Argentínában előző évadja után figyelt fel rá komolyabban a média, amikor már a felnőttek között szerepelt a Velez amatőr csapatában, vagyis a nyolcadosztályban, összesen 33 gólt szerezve. Abban a szezonban egyetlen argentin bajnokságban sem volt eredményesebb gólszerző nála… A következő lépcsőfok már a B gárda volt, ahol novemberben debütált, nem is akárhogyan: egyenlítő gólt lőtt, így jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy csapata hátrányból fordítva 2-1-re nyert a Godoy Cruz együttese ellen. És ekkor még mindig csak 15 volt. Januárban betöltötte a 16-ot, melynek köszönhetően megkapta profiszerződését, és Miguel Ángel Russo vezetőedző meg is hívta a nagycsapat keretébe. Néhány nappal később már lehetőséget kapott az All Boys elleni felkészülési mecsen: kétszer talált be a 4-1-es győzelem alkalmával. „Kitűnő fizikai állapotban van, gólra éhes és lenyűgözőek a technikai képességei” – jellemezték őt a mérkőzés után az argentin lapok, amelyek azt találgatták: vajon a Boca Juniors elleni szuperrangadón bizalmat szavaz-e neki a mester? Nem szavazott, ami persze nem volt nagy meglepetés, így Maxinak egy hónapot kellett várnia a premierre az argentin Primera Divisiónban, majd a Crucero de Norte ellen hat teljes percre állhatott be. Nem sokkal később robbant a hír, hogy az Arsenal szemelte ki magának Maxit. Rosszul ráadásul sem anyaegyesülete, sem a játékos nem járna, ugyanis a londoniak az első két szezonban rögtön vissza is adnák őt kölcsönbe, vagyis tovább fejlődhetne Argentínában, és a családi környezetből sem kellene fiatalon kiszakadnia. Az ajánlat állítólag mindenkinek tetszik, csak egyetlen apróság hiúsíthatja meg. Az, hogy időközben bejelentkezett Maxiért a Manchester United is...