UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2015-04-26 10:47

A kiugrás

Honti Kitti a felnőtt Európa-bajnokságon elért eredményét tartja élete legjobbjának. A tizenöt éves tornász élvezte a versenyzést a montpellier-i kontinensviadalon, de már a következő kihívásokra készül.

Pusztai Viola Honti Kitti elégedett az élete első felnőtt Európa-bajnokságán elért eredményével. A tizenöt éves tornász reménykedett abban, hogy egyéni összetettben bejut a döntőbe, de alapvetően azzal a állt a szerekhez a selejtezőben, hogy mind a négyen a legjobb tudása szerint csinálja meg a gyakorlatát: − Nagyon élveztem az Európa-bajnokságot, remek volt a hangulat, és a verseny is jól sikerült. Úgy voltam vele, ha minden aszerint sikerül, ahogy szeretném, akkor elégedett leszek, és meglátjuk, hogy mire lesz elég.
Honti Kitti a talajgyakorlata közben a montpellier-i Eb-n. Forrás: AFP
Honti Kitti a talajgyakorlata közben a montpellier-i Eb-n. Forrás: AFP
A döntőbe a 24. helyen jutott be, és annak ellenére, hogy gerendán rontott, összesítésben két helyet előrelépett: − Egyedül a gerenda nem sikerült úgy, ahogy a selejtezőben. A leugrás után előreléptem, és letettem a kezem. Minden mást viszont a tervek szerint hajtottam végre. A legtöbb pontot az ugrásomra kaptam, örültem neki, pedig igazából a felemás korlát a kedvenc szerem. Azon érzem magam igazán jól, és úgy gondolom, azon tudom bemutatni a legszebb gyakorlatot. Kitti négyévesen kezdett el szertornázni, méghozzá azért, mert örökmozgó volt. A mai napig a mozgás miatt szereti a sportágat, minden szépségével együtt. A montpellier-i Eb-n nyújtott teljesítményét tartja eddigi pályafutása legkiemelkedőbb eredményének, amelyhez a hazaérkezés után az edzőteremben és a környezetében egyaránt sokan gratuláltak. Pihenésre most nincs ideje, nemsokára ugyanis Oroszországba utazik az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Szvetlana Horkina nevével fémjelzett nemzetközi tornára: − Különösebb elvárásaim nincsenek, az Eb-hez hasonlóan most is azt a célt tűztem ki magam elé, hogy mind a négy gyakorlatomat szépen hajtsam végre. A következő időszakban minél többet szeretnék fejlődni, hogy bizonyítsam, helyem van a válogatottban. Talajon és gerendán vannak új elemek, amelyeket be kell építeni a gyakorlatomba. Ha sikerül, akkor azok már igazán anyagerősek lesznek.