UtánpótlásSport
2024. május 10.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2015-06-18 16:31

Ivkovics ajtaja nyitva

Háromhetes nyári összetartást rendez a férfiválogatottnak Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány, de fiataloknak is ad lehetőséget a bizonyításra.

Lakner Gábor A válogatott idén nyáron nem lép pályára tétmérkőzésen, ennek ellenére a kapitány fontosnak tartja, hogy a bajnoki szünetet kihasználva találkozzon csapatával. A két legmagasabban jegyzett játékosunk, Hanga Ádám és Lóránt Péter ezúttal nem szerepel a keretben, több fiatal azonban bemutatkozhat a felnőttek között. Sztojan Ivkovics meghívót küldött az egyaránt húszéves Perl Zoltánnak, Bognár Kristófnak és Váradi Benedeknek. A csapat július 21-től augusztus 9-éig készül együtt Kecskeméten, közben kétszer-kétszer megmérkőzik a szerb és a portugál válogatottal.

A válogatott kerete Irányítók: Ruják András, Wittmann Krisztián, Pongó Máté, Váradi Benedek. Hátvédek: Vojvoda Dávid, Supola Zoltán, Pongó Martin, Perl Zoltán. Bedobók: Kovács Péter, Ferencz Csaba, Allen Rosco. Erőcsatárok: Tóth Gergely, Tóth Norbert, Eilingsfeld János, Bognár Kristóf. Centerek: Keller Ákos, Csorvási Milán, Somogyi Gergely.

„Nagyon várom már a közös munkát a fiúkkal, szeretnék tovább menni a tavaly megkezdett úton – mondja a kerethirdetést követően Sztojan Ivkovics. – Örülök, hogy mindenki vállalta a részvételt, a sérülésből gyógyuló játékosok is boldogan csatlakoznak hozzánk. Új trend bontakozik ki, mindenki örömmel jön a válogatottba, nem pedig kibúvót keres. Ahogy korábban például a Pongó testvérek vagy Mészáros Máté is bekerült a keretbe, ugyanúgy idén is számítok a fiatalokra, akik éppen csak kiöregedtek az U20-as válogatottból. A meghívó visszajelzés arról, hogy jó úton járnak. Nagy lehetőség számukra, hogy az ország legjobbjaival készülhetnek, bízom benne, hogy meg is ragadják. Az ajtóm ugyanis nyitva áll mindenki előtt.”

A válogatott programja Július 21-31.: edzőtábor (Kecskemét) Augusztus 2.: felkészülési mérkőzés (Kranjska Gora): Szerbia-Magyarország Augusztus 3.: felkészülési mérkőzés (Kranjska Gora): Szerbia-Magyarország Augusztus 3-9.: edzőtábor (Kecskemét) Augusztus 7.: felkészülési mérkőzés (Szolnok): Magyarország-Portugália Augusztus 9.: felkészülési mérkőzés (Kecskemét): Magyarország-Portugália