UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2015-07-12 12:35

Európa királylányai

A magyar leánypárosnak nem akadt ellenfele: a dániai ifjúsági Európa-bajnokság tíz mérkőzésén mindössze nyolc leget vesztett, óriási fölénnyel hódította el az aranyérmet. Czipó Vivien és Neumajer Kitti sikere mögött komoly munka áll.

Nagy-Pál Tamás Népes magyar csapat utazott a dániai ifjúsági Európa-bajnokságra, köztük volt Czipó Vivien és Neumajer Kitti párosa. A 14 éves lányoktól titkon mindenki jó szereplést várt, de arra a lenyűgöző teljesítményre, amelyet az egész tornán nyújtottak, talán senki nem számított.
darts1
darts1
A csoportból való továbbjutásuk kötelező volt, amit teljesítettek is. Méghozzá imponáló mérleggel! Egyedül a norvégoktól szenvedtek vállalható, 3-2-es vereséget, azon kívül olyan dartshatalmak versenyzőit győzték le könnyedén, mint Belgium (3-1), Írország (3-0) vagy Anglia. Utóbbi párost nem több, mint 9(!) perc alatt – nincs rá jobb szó: – intézték el 3-0-ra. Ezen kívül Dánia (3-1), Svédország (3-0) és Németország (3-2) is fejet hajtott a csoportkörben lányaink előtt, akik így bombaformában, csoportelsőként érkeztek a főtáblára. Akkor már nem lehetett nem kijelenteni, de mégis félve mondtuk ki: az aranyéremre is eséllyel pályáztak. Ahhoz először is a hollandok ellen kellett a tábla elé állni, az elődöntőbe jutásért. Aki csak kicsit is követi ezt a sportágat, az tisztában van vele, hogy a Németalföldről kiváló versenyzők kerülnek ki. Nem is volt egyszerű a mérkőzés, bravúros teljesítményt igényelt a siker. A fordulópont egyértelműen az volt, amikor 1-1-es állásnál 109-ről szálltak ki Kittiék, miközben a hollandok 36-on álltak, nagyon közel a sikerhez – nem is hittek a szemüknek. 3-1 lett a vége. A négy között az a Dánia következett, melyet a csoportkörben már sikerült legyőzni 3-1-re, de mit sem ért volna az a siker, ha Vivien és Kitti nem tudja megismételni. Házigazda ide vagy oda, a magyar lányok ezúttal is teljes nyugalommal, higgadt és kiváló játékkal nyertek 3-1-re, és bejutottak az oroszok elleni fináléba. A döntőt már élőben lehetett nézni a legnépszerűbb videómegosztó segítségével, így minden dartsrajongó a saját szemével láthatta, miért is jutottak ilyen messzire a lányok: a teljes mérkőzés alatt olyan magabiztosságot és nyugalmat sugároztak, hogy végig egyértelmű volt, itt csak nyerhetnek. Mellette nagyon jól is dobtak, egy pillanatra sem hagytak esélyt ellenfelüknek. Hiába kellett ekkor már négy leget nyerni a győzelemhez, a találkozó villámgyorsan véget, 4-0-s magyar sikert hozva. A lányok pedig zokogva borultak egymás nyakára, hiszen bár kívülről úgy tűnhetett, játszi könnyedséggel lettek a legjobbak Európában, nagyon komoly munka van a sikerük mögött. „Hogy mi volt a titkunk ezen a tornán? A napi hét és fél óra edzés” – mondta honlapunknak Kitti percekkel a döntő után. Megérte – tesszük hozzá mi.