UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2015-07-24 21:08

Három lány, két elődöntő

Bondár Anna és a Gálfi Dalma, Stollár Fanny kettős is elődöntőbe jutott a klostersi U18-as Európa-bajnokságon. Valkusz Máté egyesben a nyolc között búcsúzott. Nem zártak sikeres napot az U12-es csapatok az Eb-selejtezőn.

Pusztai Viola Úton a címvédés felé – lehetne írni, ha Gálfi Dalma és Stollár Fanny még idén is az U16-ban versenyezne a klostersi Európa-bajnokságon. Bár tavaly óta a páros feljebb léptett egy korosztállyal, a vetélytársak ugyanazok maradtak.
Gálfi Dalma és Stollár Fanny párosban, Bondár Anna egyesben jutott az elődöntőbe Forrás: huntennis
Gálfi Dalma és Stollár Fanny párosban, Bondár Anna egyesben jutott az elődöntőbe Forrás: huntennis
Csak a felállás változott. 2014-ben az orosz Blinkova még Kruzskovával indult, Stollárék az elődöntőben 7-5, 6-3-mal búcsúztatták őket. A szintén orosz Kalinszkaja Poszpelovával küzdött az elsőségért, a döntőben a magyar lányok 6-4, 6-3-mal verték őket. Blinkova és Kalinszkaja idén együtt indult, s első kiemeltként már az elődöntőben van. Ahogy a harmadik kiemelt Gálfi, Stollár kettős is, miután a negyeddöntőben 6-0, 6-3-ra nyert a spanyol Bucsa, Gutierrez-Carrasco duó ellen. Kemény csata várható tehát a fináléért. Egyesben Bondár Anna is azért küzdhet: a negyeddöntőben a junior-világranglista negyedik, Wimbledonban döntős Blinkovát búcsúztatta két sima játszmában, 6-1, 6-2-re. Ahogy arról honlapunkon is írtunk, bár a tizennyolc éves magyar teniszező még az utolsó évét tölthetné a juniorkorosztályban, nem él a lehetőséggel, hogy kortársaival versenyezzen. Már az előző év második felében is a kisebb felnőttversenyekre koncentrált, az idén pedig egyértelműen azok kerültek a programjába. Az U18-as Eb-t viszont nem hagyta ki, és milyen jól tette! Csak egy lépés választja el a döntőtől, amelyért a hetedik kiemelt, cseh Kolodziejovával kell megküzdenie. A fiúk mezőnyében Valkusz Máténak a nyolc között ért véget a kontinensbajnokság. A második kiemelt svéd Ymer 6-3, 6-3-ra győzte le. Az U12-es csapatok nem zártak jó napot az Európa-bajnoki selejtezőn. A fiúk 2-1-re kaptak ki a németektől a romániai tornán, a lányok Csehországban 3-0-s vereséget szenvedtek az olaszoktól. A részletes eredmények ITT  és ITT megtekinthetők.

Budapesten rendezik az U16-os leány csapat Európa-bajnokság döntőjét. A Furák Csenge, Lukács Lívia és Fouraev Anasztázia alkotta magyar csapat a jövő heti romániai Eb-selejtezőn keresztül juthat el a Park Teniszklubban augusztus 3-5-én rendezendő döntőbe, majd onnan akár a világbajnokságra is.