UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-07-27 13:51

Bajnoki leltár, 2. forduló

A minden bajnoki forduló után jelentkező, új rovatunkban a fiatalok NB I-es játéklehetőségét regisztráljuk. Ezúttal már csak a Videotonban nem lépett pályára U20-as játékos. Bobál Dávid ismét parádés teljesítményt nyújtott, míg Sallói Dániel élete második meccsén megszerezte első gólját.

Nagy-Pál Tamás Folytatjuk a mustránkat, vagyis az NB I második fordulójában is megvizsgáltuk, kik azok az U20-as játékosok, akik a szövetség új szabályának köszönhetően lehetőséget kaptak az élvonalban. A Budapest Honvéd a szezon eddigi legnagyobb meglepetését szolgálva a Videoton után az MTK-t is legyőzte (2-1). A mérkőzést végigjátszotta Bobál Dávid (19) (interjú ITT), és ezúttal is jelentős szerepe volt a sikerben, hiszen leradírozta Torghelle Sándort a pályáról, az egész mezőny egyik legjobbja volt. Amellett begyűjtött egy sárga lapot, amiért szó nem érheti, hiszen kötelező taktikai faultot követett el a pálya közepén. Gazdag Dánielt (19) megint csereként küldte be a pályára Marco Rossi vezetőedző – ismét akkor szerezték meg a kispestiek a győztes gólt, amikor már a csapatot erősítette...

SZAKÉRTŐNK: Lisztes Krisztián, 49-szeres válogatott labdarúgó „Örömteli, hogy a szabály miatt egyre több lehetőséget kapnak a fiatalok, mert nekem úgy tűnik, hogy nem élnek vissza a helyzettel. A Honvéd is mennyivel jobban teljesít, mint az előző szezonban a külföldiekkel. Most már két rangadót is megnyert. A kispestiek szervezettek voltak, ráadásul Bobál Dávid sorozatban másodszor nyújtott kiemelkedőt. Végig látszott, hogy így már a közönség is a csapat mellé állt.”

Varga Szabolcs
Varga Szabolcs
A másik oldalon Varga Szabolcs (20) is másodszor volt kezdő, ezúttal 72 percet kapott. Erejéből egyetlen helyzetecskére futotta, amivel nem lógott ki szürke csapatából. Gera Dániel (18) állt be a helyére, aki nem sokkal később hatalmas ziccerbe került még döntetlen állásnál, a lábában maradt a gól. „Keresztbe kellett volna rúgnia vagy jobbal be a hosszúba” – kesergett miatta László Csaba vezetőedző, aki egyébként önmagán és a vérszegény taktikán kívül mindenkit hibáztatott a vereségért.

SZAKÉRTŐNK: Lisztes Krisztián, 49-szeres válogatott labdarúgó „Varga Szabi az első meccsen szerintem jobb volt, bátrabb játékot mutatott. Viszont látszik, hogy van benne tehetség. Fiatalokkal gyakran előfordul, hogy hullámzik a teljesítményük. Gera Dani gyönyörűen került helyzetbe, megcsinálta a nehezét, aztán a könnyebb részét elrontotta. Ez ilyenkor benne van, a magyar játékosok amúgy sem a jó helyzetkihasználásukról híresek.”

Lenzsér Bence (19) végigjátszotta a Paks aktuális bajnokiját, megbízhatóan teljesített a védelemben. Kővári Róbert (19) egygólos előnynél állt be szűk fél órára, jól mozgatta társait, akik ezután még háromszor is betaláltak. Békéscsabai színekben az előző fordulóban gólt szerző Viczián Ádám (19) (róla ITT) ezúttal csak szenvedett, ahogy a csereként beállt Szalai Dániel (18) és az egész csapat is. Székesfehérváron a helyzet változatlan: a Videotonnak egyetlen csapatként nincs U20-as játékosa a keretben. Talán ebben lehet a hiba, a címvédő ugyanis eddig nulla ponttal szerénykedik a tabellán. Ezúttal attól a Haladástól szenvedett vereséget (0-1), melybe Németh Márió (20) csereként jól szállt be, tíz perccel a meccs vége előtt el is dönthetett volna mindent, ha kicsit higgadtabb. A Vasas folytatta még az NB II-ben megkezdett hagyományát: három fiatal kapott szerepet a kezdőben. Berecz Zsombor (19) és Osváth Attila (19) és végigjátszotta a mérkőzést, de Vida Máté (19) is közel egy órát a pályán volt. Sok örömük nem volt benne, ugyanis 3-1-re kikaptak az Újpesttől.

SZAKÉRTŐNK: Lisztes Krisztián, 49-szeres válogatott labdarúgó „Annak is köszönhetően, hogy szombat estére már felfrissült a levegő, nagy tempójú meccs volt, helyzetekkel mindkét oldalon. A második bekapott gólba a Vasas kicsit beleroppant, ami Vidán és Osváthon is látszott, mindketten elbátortalanodtak, többször eladták a labdát. Ennek ellenére nem lógtak ki lefelé a keretből. Főleg nem Berecz, aki kifejezetten szép dolgokat csinált, nagyon kreatív játékos.”

Sallói Dániel
Sallói Dániel
  A lila-fehér csapatban Sallói Dániel (19) (címlapfotó: ujpestfc.hu) élete második NB I-es mérkőzését is végigjátszotta. Méghozzá bombaformában: két gólt is szerzett; igaz, az elsőt kezezés miatt nem adta meg a játékvezető. A másodikat már igen, ami ráadásul győztes találat volt. Rajta kívül Tóth Patrik (18) debütált, egy percet kapott csereként.

SZAKÉRTŐNK: Lisztes Krisztián, 49-szeres válogatott labdarúgó „A támadót mindig a gólja minősíti. Hatalmas dolog, hogy Sallói már ennyire fiatalon élni tudott a lehetőséggel. Kabát Péter sérülése óta nincs igazi befejező csatára az Újpestnek, de most talán megtalálták a megoldást. Győztes gólt szerzett, amivel rengeteget tett azért, hogy bennmaradhasson a csapatban.”

A Debrecen meglepetésre nem bírt a Puskás Akadémiával, ami nem feltétlenül Balogh Norberten (19) múlt. Végigjátszotta a mérkőzést, többször is elfutott a szélen, de a beadásait a társak nem váltották gólra. A felcsúti gárdában Sallai Roland (18) kezdett, helyére Pintér Bence (19) állt be, egyikük teljesítményére sem lehetett panasz, bravúros eredményt értek el csapatukkal. A Ferencvárosban az első fordulóval ellentétben ezúttal már játszott U20-as, bár csak csereként. Nagy Ádám 27 percet kapott a Diósgyőr legyőzésekkor (3-1). A miskolci gárdában Kitl Miklós (18) ismét kezdett, és úgy tűnik, fizikailag utolérte magát, mert ezúttal végig a pályán volt. Kiemelkedőt nem nyújtott, de lefelé sem lógott ki a gyenge napot kifogó gárdából.

HÉTRŐL HÉTRE 1. FORDULÓ. 10 csapatban 20 játékos összesen 1154 percet játszott. 2. FORDULÓ. 11 csapatban 19 játékos összesen 1073 percet játszott. Bobál Dávid ezúttal is az egyik legjobb volt, az MTK ellen Torghelle Sándort radírozta le a pályáról. Mellette Sallói Dániel is kiemelkedett, hiszen élete második NB I-es meccsén győztes gólt szerzett.

Az első részt ITT olvashatja.