UtánpótlásSport
2024. szeptember 21.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-07-25 10:38

Dávid felzárkózott

Bobál Dávid sok sikert kíván a Wolfsburgban ikertestvérének, de most úgy érzi, az ő ideje is eljött. Reméli, a folytatásban is olyan teljesítmény nyújt, mint a Videoton ellen, és akkor jelentősen felgyorsulhat a fejlődési üteme.

Nagy-Pál Tamás A Bobál ikrek nevét azóta ismeri az ország, amióta Gergely mesternégyest ért el a Budapest Honvéd U17-es csapatában a Puskás Akadémia elleni Puskás–Suzuki-kupa döntőben. A fiatalok nem sokkal később a Manchester Cityben jártak próbajátékon, majd Gergely bemutatkozott a kispesti alakulat felnőtt csapatában is.
Bobál Dávid
Bobál Dávid
Bár Bobál ikrekként emlegette őket mindenki, Gergely volt az, akiről folyamatosan hallani lehetett, hiszen csatárként jóval látványosabb teljesítményt tudott nyújtani középső védő testvérénél. Dávid – a posztjából adódóan – később érett, mostanra viszont odáig jutott, hogy kezdőként kapott szerepet a Honvédban az NB I első fordulójában, ráadásul hibátlan teljesítményt nyújtott 19 évesen a bajnoki címvédő Videoton ellen (1-0). „Nagyon jól esett, hogy Marco Rossi vezetőedző már az első perctől bizalmat szavazott nekem. Úgy érzem, hogy jól is teljesítettem, de az egész csapat munkája a győzelem, mindenki hozzátette a magáét." Olyannyira jól teljesített, hogy több újság is beválasztotta a forduló álomcsapatába. Az, hogy nem ingott meg a székesfehérvári alakulat rohamai során, annak is köszönhető volt, hogy azért már korábban is lépett pályára hasonló hőfokú mérkőzésen. „Nem voltam ideges, mert két éve Debrecenben például húszezer néző előtt mutatkoztam be, illetve az U19-es Európa-bajnokságon is játszottam. Ezért tudtam úgy készülni, mint bármelyik másik mérkőzésre.” Pedig a belső védő nem az a poszt, ahol ennyire fiatalon bizalmat kapnak a játékosok. „Ez így igaz, de nekem mindig is ez volt a célom. A nyáron emiatt jöttem vissza Sopronból. Most úgy tűnik, tényleg sikerült beverekednem magam a kezdőbe. Eljött az én időm, szeretnék bizonyítani!” Testvére azért „tett róla”, hogy megint ne csak Dávidról szóljanak a hírek, hiszen a Bundesliga ezüstérmes Wolfsburg játékosa lett. „Szívből örülök, hogy Geri külföldön is kipróbálhatja magát. Bízom benne, hogy megállja a helyét és hosszú távon is maradhat a német csapatban.” Hiszen ott rengeteget fejlődhet, de ebből a szempontból Dávid sem panaszkodhat. „A labdajáratás gyorsaságában és a támadások felépítésében mindenképp szeretnék előrelépni. De fizikálisan és mentálisan is lehetek még jobb. Ezért dolgozom nap mint nap. Ráadásul, ha rendszeresen játszom az NB I-ben, az üteme jelentősen felgyorsulhat.” Ha pedig a Vidi ellenihez hasonló teljesítményt nyújt, garantáltan játszhat a szezon további részében is. Ebben az is segítségére van, hogy a keretben most több olyan fiatal is helyet kapott, akivel már az akadémián is együtt készült. „Sokat számít, mert így összeszokottabb a társaság, összekovácsolódtunk az évek alatt. Tökéletesen ismerjük egymást.” Ami nem jöhet rosszul a folytatásban, hiszen nagyon nehéz sorozat vár a kispestiekre: a címvédő után a tavalyi harmadik MTK, majd a negyedik, a Debrecen következik.