UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-08-03 11:50

De Bruyne-nel játszani

Bobál Gergelynek hiányzik ikertestvére, Dávid, de már felvette a wolfsburgi edzésritmust. Tétmeccsen néhány percre bemutatkozott a második csapatban,  célja, hogy együtt játszhasson Kevin de Bruyne-nel.

Nagy-Pál Tamás Amíg Bobál Dávid a Budapest Honvéd színeiben az NB I-ben remekel, addig a 19 éves védő csatár ikertestvére, Gergely a Wolfsburg U23-as, vagyis klub a német negyedosztályban szereplő második gárdájával készül. Volt annak némi előjele, hogy a Magyar Futball Akadémia nevelése kiköthet a Farkasoknál, hiszen az egypetéjű ikrek három évvel ezelőtt már jártak ott próbajátékon.
Bobál Gergely
Bobál Gergely
„De maximum csak reménykedtem benne, hogy visszatérhetek, nem gondoltam volna, hogy tényleg megtörténhet – emlékezett vissza honlapunknak az ígéret. –  Menedzserem, Tóth János viszont remek kapcsolatot ápol az itteni sportigazgatóval. Az ajánlatot már májusban megkaptuk, de sokáig húzódott az ügy, mert nem tudott a két klub megegyezni egymással. Ment a huzavona, hogy elengednek-e vagy sem.” A támadó elmondta: egyrészt a próbajáték miatt emlékeztek képességeire, illetve azóta videofelvételeket is láttak róla. „Elég kemények eddig az edzések. Hangsúlyos a dinamika, hatalmas az iram, úgyhogy minden adott a fejlődéshez. Új dolgok persze nincsenek itt sem. Ugyanúgy kell passzolni és lőni, mint otthon, csak teljesen más tempóban. És az is rengeteget számít, hogy a Wolsfburg bajnoki ezüstérmes, indul a Bajnokok Ligájában, ráadásul néhány játékos tőlünk már a nagyokkal edz. Hatalmas motiváció, hogy látjuk: nekünk is megvan erre a lehetőségünk. Ki tudna így lazsálni? Igaz,  nem volt könnyű felvennem az edzésritmust, mert néhány hete még sérült voltam. Fokozatos felépültem mostanra már megszoktam az iramot. Edzőmeccsen már játszottam hatvan percet, 3-0-ra nyertünk és adtam egy gólpasszt. Hiába volt csak ötödosztályú az ellenfelünk, a játékosok mentek előre folyamatosan, daráltak és rugdostak minket, nehéz meccs volt.” Sőt Gergely vasárnap a Wolfsburg II-ben a 84. percben csereként negyedosztályú bajnoki mérkőzésen is pályára lépett, idegenben 5-0-ra győztek az Eintracht Norderstedt együttese ellen. A csapat fel akar jutni a harmadik ligába, már tavasszal isem sok hiányzott ehhez. A magyar labdarúgó németül tanulni, ugyanis egyelőre csak angolul tud beszélni a társakkal. „Összesen hárman vagyunk légiósok. Öten lakunk együtt egy hotelben, együtt járunk edzeni,  mindenben segítjük egymást.”
Bobál-tesók
Bobál-tesók
A támaszra szüksége is van, hiszen még soha nem volt ilyen messze huzamosabb ideig Dávidtól. „De nemcsak ő, hanem az egész család hiányzik. Alaposan megváltoztak a körülmények, de remélem, idővel egyre jobb lesz. Közben természetesen figyelem a tesó teljesítményét, nagyon tetszik. Vannak azért még hibái, de ha okosan játszik, hosszú időre a kezdőcsapatban ragadhat.” A Honvédtől egy esztendőre kölcsönvett futballista szeretne rendszeresen játszani az U23-ban és együtt edzeni a felnőtt kerettel, hogy aztán egy év múlva a klub éljen opciós jogával és majd vásárolja meg játékjogát a kispestiektől. „Wolfsburgban alapvetően külön helyszínen edz az utánpótlás, az U23 és a felnőtt gárda, így nem találkoztam még nagyon a sztárokkal. Nemrég néhány pillanatra összefutottunk, amikor a Volkswagen tesztvezetésén vettünk részt, de egymást váltottuk, úgyhogy nem volt idő nagy eszmecserére. Természetesen egyébként is inkább tréning vagy meccs közben szeretném látni őket. Aztán egyszer Kevin de Bruyne-nel nagyon szívesen játszanék együtt.” Ehhez nem árt igyekezni, hiszen már az is a csodakategóriába tartozik, hogy a klubnak eddig sikerült megtartania a világ egyik legkeresettebb középpályását.