UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2015-09-25 16:28

Karácsony Kanadában

Kanadában mérheti fel a serdülő jégkorong-válogatott, hol tart az álmaihoz képest. A decemberi torna Glen Williams mentoredző szerint kiemelkedő lehetőség a fiataloknak, akiknek keményen meg kell küzdeniük a csapatba kerülésért.

UP-info Bár az U16-os válogatottnak még nem kell olyan kihívás elé néznie, mint a korosztályos világbajnokság, mégis vízválasztó lehet az idény. Az utánpótlás-programot vezető Glen Williamson nem tagadja, nagyon izgatott, ha a serdülők idei szezonjára gondol, hiszen az az első korosztály, amelyikkel a kezdetektől együtt dolgozik. − Még sok torna és tapasztalatszerzés vár rájuk, hogy készen álljanak a feladatra: az U18-as világbajnokságra – mondja a kanadai mentoredző. – Már ebben az évben el kell kezdeni azt a minőségi munkát, amelyre szükség lesz a magasabb korosztályokban, és amelyre lehet építkezni. Ezért ösztönözzük őket arra, hogy a lehető legjobbjukat nyújtsák.
Összetartáson az U16-os válogatott Forrás: Team HUN Photography
Összetartáson az U16-os válogatott Forrás: Team HUN Photography
Decemberben Kanadába utazik a csapat, ahol edzőmeccsen, illetve a kanadai korosztályos bajnokságokban szereplő együttesekkel tornán vesz részt, amelyet a tengerentúlon szabványos kispályán játszanak. − Az első osztályú juniorklubokból több játékosmegfigyelő jelen lesz a tornán, továbbá a fiúk olyan tömeg előtt játszhatnak, ami Magyarországon ritka. Ez a pályafutásuk szempontjából tehát hihetetlenül nagy lehetőség, ráadásul láthatják, hol tartanak az álmaikhoz képest. Az utazás TAO-támogatásból valósul meg, az ellátást, szállást pedig a vendéglátók állják. Williamson szerint az sem elhanyagolható tény, hogy a fiatalok világot látnak, új kultúrát ismernek meg, és nyelvet tanulnak, amit nagyon fontosnak tart a civil boldoguláshoz is. A kanadai túra azonban nem az egyetlen nemzetközi megméretés lesz: − Novemberben St. Pöltenben veszünk részt négyes tornán, majd még karácsony előtt az U 15-ös válogatottal is Ausztriába utazunk. A két ünnep között, a kanadai viadallal párhuzamosan Szlovákiában szerepelnek a fiatalabbak. Fontos, hogy „hokinemzetek” fiaival játszhatunk, hiszen a teljes edzői stáb, a klubedzők és különösképpen a játékosok keményen dolgoznak, hogy nagy lépésekben fejlődjön a magyar jégkorong. Ellenük elismerést szerezhetünk. Elmondta továbbá, hogy a havonta esedékes edzőtáborokba behívott mintegy ötven játékos közül senkinek sincs bérelt helye a csapatban, ami arra sarkallja őket, hogy minden edzésen, minden meccsükön a legjobbjukat nyújtsák. − Ezáltal fejlődnek igazán, de persze izgulnak, ami látszott a heti összetartás edzőmeccsén is. Szándékosan szétszedtük az azonos klubcsapatban játszókat, hogy ne a megszokott sémákat hajtsák végre, hanem ismerjék meg egymás játékát. Ez kicsit felrázta a csapatot, a fiúk jó munkát végeztek. Forrás: icehockey.hu