UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-11-24 21:35

Más ez a sebesség

Gyenge kezdést követően vezetett is a női junior kézilabda-válogatott Norvégia ellen az Elektromos Sportcsarnokban, de végül 35-30-ra kikapott. Szerdán újabb felkészülési meccset vív a két gárda, 15.30-tól.

reb A felnőtt női kézilabda-válogatott már javában a decemberi dániai világbajnokságra készül, s a juniorok sem maradtak játék nélkül. A hazánkban edzőtáborozó norvég együttes kedden és szerdán is összecsap ifjabb Kiss Szilárd csapatával, míg csütörtökön az ifjúságiak lépnek pályára az északiak ellen.
20151124_192247
20151124_192247
Az első, keddi mérkőzésen érezhető volt, hogy Norvégia más sebességen kézilabdázik: a két kihagyott hazai büntetőnek is köszönhető, hogy az ellenfél a 6. percben már 5-0-ra vezetett. Bár nem a győzelem, hanem a gyakorlás volt a cél, azért érezhettük, hogy nem kellene túlságosan elengedni az amúgy is pörgő ellenfelet. Hámori Konszuéla pályára küldése, illetve az, hogy Bouti Fruzsina magabiztosan értékesítette a heteseket, sokat segített, és a félidő végén már 16-15-re vezettek a magyaroknak. A második játékrészben többségében ismét a norvégok jártak előbbre, így megérdemelten nyertek 35-30-ra. Ifjabb Kiss Szilárd szövetségi edző nem örült a sok kapott gólnak, azonban hangsúlyozta, nem az aktuális ellenfél, hanem a márciusi világbajnoki selejtezőn legnagyobb riválisnak ígérkező Izland ellen készültek. „Mindig is vallottam, hogy a kemény meccsek használnak, azok világítanak rá a hibáinkra – értékelt a mester. – Sok mindenben kell javulnunk, kevesen vagyunk, keressük még a játékosokat, Ugyanakkor van egy erős sorunk, amely ellen senkinek sem lesz könnyű dolga.” A Mosonmagyaróvár felnőttcsapatának gólerős átlövője, Gerháth Fanni szerint hasznos meccset vívtak, hiszen bár egyelőre befejeződött az NB I, ennek köszönhetően játékban maradnak. Ráadásul az élvonalban megszokott, a kézilabdát olykor rutinosan lassító ellenfelek helyett itt mindenkit vitt a fiatalos hév, így a nagy tempójú csatából később sokat profitálhatnak.

Női U19-es felkészülési mérkőzés: MAGYARORSZÁG–NORVÉGIA 30-35 (16-15) Budapest, Népfürdő u., játékvezetők: Haraszti, Nachtmann MAGYARORSZÁG: Mistina, Gercsó (kapusok), Blaubacher, Bouti 5 (5), Csala 1, Élő 3, Faluvégi 2, Gerháth 3, Győri, Hámori 4, Hársfalvi 1, Hornyák B. 2, Katona, Monori, Pintér 4, Puhalák 3, Szabó L. 2. Szövetségi edző: Ifj. Kiss Szilárd NORVÉGIA: Lerstad, Froeland, Rosenvold (kapusok), Abdulla 1, Berens 2, Bergset 1, Eklo, Hernes 8 (1), Hjertner 8, Kallestad 2, Neraas 1, Nygaard, Pettersen, Solaas 5, Solstad 2, Vinje, Wolf 5. Szövetségi edző: Tore Johannessen Kiállítások: 2, ill. 8 perc Hétméteresek: 9/5, ill. 2/1