UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-04-08 20:18

Spanyol lecke Füreden

Az idei első, márkás ellenfél ellen vívott felkészülési meccsen 31-29-re kikapott Spanyolország kézilabdázóitól a junior-férfiválogatott Balatonfüreden. Gyurka János szövetségi edző szerint a mérkőzés jól szolgálja a munkát, több új játékosnak is lehetőséget adhatott.

reb Bár nemrég Egerben, négyes tornán, hazai riválisok ellen szerepelt a nyári U20-as Európa-bajnokságra készülő junior-férfiválogatott, az igazi erőpróba Balatonfüreden várt rá. A tavalyi korosztályos vb-n negyedik helyen záró (ugyanott a magyar együttes tizedik lett) spanyol együttes várt Gyurka János csapatára. „Ilyen színvonalú és hőfokú meccset régen játszottunk” – indította az értékelést a szövetségi edző. Mint mondta, a fiúk keveset ütköztek az első félidőben, csupán öt faultot követtek el, ráadásul nem tudtak hatékonyan fellépni az egy-egy elleni játékban. „Sokszor lekéstünk a spanyolokról, elváltottuk magunkat, és nem találtuk a nyitott védekezésük ellenszerét.”
juhasz_adam_keziszovetseg
juhasz_adam_keziszovetseg
Gyurka sajnálja, hogy fizikálisan felülkerekedett a nívós ellenfél, amely gyorsabban gondolkodva kézilabdázott. A társulatból sérülés miatt hiányzott a klubcsapatában rendszeresen a felnőttek között lehetőséget kapó Győri Mátyás (Balatonfüred) és Bartók Donát (Vác), Fekete Dávid pedig iskolai elfoglaltságok miatt nem kapott meghívót. „A kispadon ezúttal nem voltak olyanok, akik lendületet tudtak volna vinni a játékba. Az első félidőben felváltva vezettünk, a második elején viszont többször rossz megoldáshoz nyúltunk, s elhúzott az ellenfél. Bár felzárkóztunk, arra már nem maradt erő, hogy fordítsunk.” A mester ezzel együtt pozitív összegzést adott, hiszen a mérkőzés jól szolgálta a felkészülésüket: „Igazán örömteli, hogy például az 1999-es Borzas Uros kisebb hibák ellenére jól teljesített. Rajta kívül is kipróbáltunk néhány új srácot, akiknek igyekeztem minél több játéklehetőséget adni, azonban érezhető: még szokniuk kell a színvonalat és ritmust.” Hozzátette, a mérkőzés tükröt tartott eléjük, hol tartanak, hogyan fejlődött a világ, nekik miben kell előrelépniük. „Mi csak igyekezzük összerakni a csapatot, a nevelőmunka az egyesületekben zajlik, akiknek referálhatunk, hogy mire kell ügyelni a mindennapi munkában.” A „jót játszottunk” jegyében 31-29-re elveszített mérkőzést szombaton 18 órától újabb követi, amelyen az első összecsapásból okulva lehet jobban szerepelni.

U20-as felkészülési mérkőzés, Balatonfüred Magyarország–Spanyolország 29-31 (17-17) Játékvezetők: Altmár, Horváth (magyarok) MAGYARORSZÁG: Rózsavölgyi, Balogh (kapusok), Bartók 3, Borzas 1, Fűzi, Hanusz 1, Juhász Á. 7, Kovács M. 2, Ligetvári 7, Ménfői, Molnár B. 1, Mikita B., Szeitl E. 2, Szöllősi Bá. 1, Tóth A. 2, Varjú 2. Szövetségi edző: Gyurka János SPANYOLORSZÁG: Gonzalez, Ledo (kapusok), Bazan 2, Casado 1, D. Dushebaev 1, Fernandez 2, Folques 4, Gomez Abilla 6, Gomez Avila 1, Kiszeljev, Odriozola 4, Oliver Hernandez, Marquez 3, Munoz de la Pena 3, Rio Iglesias 4. Szövetségi edző: Izidoro Martinez Kiállítások: 8, ill. 6 perc Hétméteresek: 3/3, ill. 5/5