UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-04-23 19:34

Pécsi meglepetés

A Kosárlabda Akadémia Pécs és a Vasas Akadémia játssza a kiemelt fiú-juniorbajnokság fináléját vasárnap délután háromtól Budapesten, a Simon János Sportcsarnokban.

Lakner Gábor Az elődöntőkkel és az alsóházi helyosztókkal folytatódott szombaton a kiemelt fiú-juniorbajnokság nyolcas döntője. A házigazda Budapesti Honvédot kiejtő Kosárlabda Akadémia Pécs nem szeretett volna megelégedni a négy közé jutással, és megilletődöttség nélkül lépett pályára az első elődöntőben az előzetesen a végső győzelemre is esélyesnek tartott Körmendi Törpördögök együttese ellen.
Ivica Mavrenszki
Ivica Mavrenszki
A csapatok végig fej-fej mellett haladtak, de a második félidőben a pécsiek fokozatosan fölénybe kerültek. A körmendiek már nem tudták tartani a végül 25 pontig jutó Kucsora Csabát, és az addig pontos külső dobásaik sem találtak célt. A pécsiek végül megérdemelten nyertek 75-64-re, így a torna legnagyobb meglepetését okozva vasárnap a bajnoki címért játszhatnak. A döntőben az eddig minden mérkőzésén diadalmaskodó Vasas Akadémia lesz az ellenfelük. A pasarétiek a MAFC ellen léptek pályára az elődöntőben, és a kiegyenlített első negyedet követően hátrányban vonulhattak pihenőre a nagyszünetben. Térfélcserét követően aztán megrázták magukat, a harmadik szakaszt 23-9-re nyerték, azzal el is döntötték a továbbjutást. Az eredményjelző végül 78-64-et mutatott a Vasas javára. Mivel a két finalista egy csoportban szerepelt, a torna első napján már összecsaptak egymással. A Vasas akkor – az elődöntőhöz hasonlóan – a harmadik negyedben állva hagyta ellenfelét, és végül magabiztosan, 95-71-re győzött a Pécs ellen. A döntőben azonban új mérkőzés kezdődik… Az alsóházban a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia 85-61-re legyőzte a Soproni Sportiskolát, míg a Budapesti Honvéd hosszabbítás után nyert 66-63-ra a Szolnoki Olaj ellen. A vesztesek vasárnap kilenc órakor a hetedik helyért játszanak, míg a győztesek 11-től az ötödik helyért csapnak össze. A bronzmeccsen 13 órakor lép pályára a Körmendi Törpördögök gárdája és a MAFC, míg a döntő 15 órakor kezdődik a Simon János Sportcsarnokban. Érdemes lesz megnézni.