UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-05-13 22:27

Körbeverések napja

A kiemelt fiú-kadetbajnokság nyolcas döntőjének mindkét csoportjában körbeverés után dőlt el, melyik két csapat jut az elődöntőbe.

Lakner Gábor Nem győzzük leírni, mennyire kiegyenlített a kiemelt fiú-kadetbajnokság nyolcas döntőjének a mezőnye. A csoportkör végére nem maradt veretlen együttes, és körbeverés után dőlt el, hogy a Debreceni Kosárlabda Akadémia, a Nyíregyházi Sportcentrum, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia és a Vasas Akadémia jutott az elődöntőbe. A B csoportban az első napon két fordulót rendeztek, és a Szolnoki VSE biztos befutónak tűnt két győzelmével. Azonban miután – foghíjasan – rendkívül súlyos, 73-36-os vereséget szenvedett a Vasastól, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia pedig 70-44-re lelépte a Szombathelyi Kosárlabda Akadémiát, hármas holtverseny alakult ki az élen. Abból a szolnokiak jöttek ki a legrosszabbul, így lemaradtak az elődöntőről. Furcsamód az általuk legyőzött DKKA továbblépett a négy közé, némi igazsága volt hát a szolnoki mesternek, Tasnádi Zoltánnak, amikor úgy nyilatkozott: nem tartja optimálisnak a rendszert.
Nyíregyháza Honvéd fiú kadet
Nyíregyháza Honvéd fiú kadet
A ma duplázó A csoportban sem alakultak egyszerűbben a dolgok. A házigazda Debrecen előbb 77-49-re legyőzte a Honvédot, majd 78-68-ra kikapott a Szedeáktól, így két győzelemmel és egy vereséggel zárt. A nyitónapi vereséget követően a Nyíregyházi Sportcentrum a Szedeákot 78-68-ra, a Honvédot pedig 64-46-ra múlta felül, az eredmény két győzelem és egy vereség. A már említett Szedeák a nyitónapon ugyebár legyőzte a Honvédot, tehát a mérleg: két siker, egy kudarc… Újabb hármas holtverseny. Itt a szegediek jártak rosszul, ők csúsztak le a négy közé jutásról. Az elődöntőben szombaton 14 órakor a Vasas és a Debrecen, 16 órakor a Nyíregyháza és a DKKA mérkőzik. Az 5-8. helyért 10 órakor Szolnok–Honvéd, délben Szedeák–Szombathely mérkőzést rendeznek.