UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-05-14 21:50

A legjobb öt

Kialakult az elődöntők párosítása a Szigetszentmiklóson zajló fiú-serdülőbajnokságon: a NEKA a Szegeddel, míg a Veszprém a Balatonfüreddel találkozik vasárnap délelőtt.

reb Reggeltől egészen estig pattogott a labda a tetszetős szigetszentmiklósi csarnokban, hiszen minden csapat két-két csoportmérkőzéssel folytatta a versengést a fiúk serdülőbajnoki fináléjában.
nekafiuk
nekafiuk
A Nemzeti Kézilabda Akadémia a némileg meglepetést keltő pénteki döntetlen után – Imre Vilmos edző egyenesen negatív meglepetésként nevezte a csapat játékát – nem hibázott. Bedarálta a B.Braun Gyöngyöst (30-23) és az MVM Veszprémet (25-16), így a kvartett első helyén került a négy közé. Továbbjutóként a Veszprém csatlakozott hozzá. A B csoportban rendkívül kiegyenlített mezőny jött össze, s bizony két győzelem sem volt elég a TFSE-Csanádi csapatának, hogy elődöntőt játszhasson. Bár az együttes a Balatonfüred, majd a PLER-Budapest ellen is nyert, a Pick Szegedtől egyetlen góllal, 23-22-re kikapott, ez pedig a búcsút jelentette. A Balatonfüred és a Szeged ugyanis ugyanannyi pontot gyűjtött, mint a TFSE, de jobb gólkülönbséggel elfoglalta az első két helyet. Vasárnap sűrű program vár a fiúkra, hiszen délelőtt a két elődöntőt játsszák le, majd a helyosztókat követően negyed öttől az aranycsata következik. A fináléért NEKA–Pick Szeged és MVM Veszprém–Balatonfüred mérkőzést rendeznek. Az eredményeket itt nézheti meg, míg az élő közvetítést itt játszhatja vissza.