UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-05-26 22:15

Ketten már a négyben

Az országos fiú-serdülőbajnokság első napja után a Vasas Akadémia és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia már biztosította a helyét az elődöntőben.

Lakner Gábor A Debrecenben megrendezett országos fiú-serdülőbajnokság első napján a B csoport résztvevőire várt két-két mérkőzés. Az A csoport csapatai csütörtökön egyszer léptek pályára, de pénteken fordul a kocka.
serdülő kosár Vasas-Honvéd
serdülő kosár Vasas-Honvéd
A duplázó B csoportban el is kelt a továbbjutást érő első két hely, és a folytatásban a csoportelsőségért csap össze a már biztosan elődöntős Vasas Akadémia és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia. Mindkét csapat megnyerte saját mérkőzéseit, de míg a székesfehérváriaknak két nagyobb különbségű siker is összejött, addig a pasarétiek két szoros mérkőzést játszottak. A Vasas mindössze 76-64-re múlta felül a Szombathelyi Kosárlabda Akadémiát, majd 93-80-ra a Budapesti Honvéd ellen is nyert. A DKKA előbb kiütötte a Honvédot, a 100-57-es győzelem után pedig 88-59-re verte meg a szombathelyieket. A mutatott forma alapján a DKKA-nak van nagyobb esélye a csoport első helyének megszerzésére. Az A csoportban a házigazda Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI és a MAFC Kosársuli is fölényes győzelemmel kezdett. A hazaiak 79-51-re nyertek a Soproni Sportiskola ellen, míg az újbudaiak 89-67-re múlták felül a fővárosi rangadón a Zsíros Akadémia Kőbánya gárdáját. A két győztes lépéselőnybe került, de ebben a négyesben még bármi megtörténhet.