UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2016-06-07 19:38

Elvívott érem

Utólag nézve világos: már a nap elején, a közepesen sikerült vívással eldőlt, hogy nem fér fel a dobogóra a fiúváltó a Drzonkówban zajló junior öttusa Európa-bajnokságon. A Regős Gergely, Bruckmann Gergő kettőst végül négy egység választotta el a harmadik helytől.

reb „A fiúmezőny azért sűrűbb, mint a lányoké” – sóhajtotta a telefonba Kállai Ákos utánpótlás-kapitány, amikor a keddi versenynap végén értékelésre kértük. Érthetően kevésbé vidám hangulatban összegzett, mint egy nappal korábban, amikor a Boros Alexandra, Simon Sarolta duó aranyérmes teljesítményéről beszélt: a Regős Gergely, Bruckmann Gergő fiúváltó a negyedik helyen zárt.
vivas_ottusa
vivas_ottusa
A miért kérdésre gyorsan felelhetünk: a vívás a ludas. „Különösen a vívásban erősebb a mezőny, nem lehet hibalehetőséget hagyni az ellenfeleknek. Szó sincs persze arról, hogy két vak botorkált volna a páston: Bruki tüzesen, jól vívott, és Redzsi is csak kisebb technikai hibákat követett el, mégis, hiányzott valami plusz a jobb szerepléshez.” A srácok remekül úsztak, s a lovaglást a hétfői tapasztalatok alapján kitűnően felépítették, nem mellesleg pontosan végig is vitték a taktikát: 296 ponttal a legjobbnak bizonyultak a tusában. Csakhogy a többiek sem hibáztak, így a kombináció előtt már látszott, hogy nagyon nehéz lesz felférni a dobogóra. „Nem lehet a riválisok rontásában bízva felépíteni a taktikát, mindig mi magunknak kell jól teljesíteni. Ezzel együtt a lovaglásig bíztam abban, hogy sikerült közelebb jutni az ellenfelekhez.” Kállai szavaival élve hiába kombizott óriásit a két Gergő, a teljesítményük nem ért érmet: négy másodperccel jobbak voltak a fehéroroszok. „Csekély különbségnek látszik, de a hajrában azért az nem kevés” – tette hozzá a kapitány. Az aranyérem a franciák nyakába került, akiket a csehek követtek. Az Eb nyitányáról, a leányváltó sikeréről ebben a cikkben számoltunk be.

JUNIOR ÖTTUSA EURÓPA-BAJNOKSÁG, DRZONKÓW (LENGYELORSZÁG) 1. Brice Loubet, Gregory Flayols (Franciaország) 1523 pont (vívás: 220, úszás: 346, lovaglás: 296, kombinált 661), 2. Grycz, Vlach (Csehország), 1518 (237, 351, 276, 654), 3. Jevcinev, Radjuk (Fehéroroszország) 1507 (235, 361, 285, 626), 4. Regős Gergely, Bruckmann Gergő 1503 (210, 349, 296, 648)