UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-06-27 20:09

Megvan a juniorvébé-csapat

Hasznos visszajelzéseket gyűjtött a női junior kézilabda-válogatott stábja a vasárnap zárult romániai tornán. A mérkőzéseket követően kialakult a július 3-án rajtoló korosztályos világbajnokságra utazó csapat: Maláti Dóra és Horváth Petra marad itthon.

reb Alig egy hét, és kezdődik a női junior-válogatott utolsó utánpótlás-világversenye, az U20-as kézilabda-világbajnokság. Egy éve, a negyedik helyet hozó valenciai Eb-re hazai első osztályú és korosztályos fiúcsapatokkal hangoltak ifjabb Kiss Szilárd szövetségi edző tanítványai, ezúttal azonban volt lehetőségük nemzetközi viadalon is részt venni.
junior_csajok_tromos_cseh
junior_csajok_tromos_cseh
Bukaresttől nagyjából húsz kilométerre, olimpiai központban tartották meg tornát. Ahogy arról beszámoltunk, a román korosztályos válogatott 31-30-ra nyert a magyarok ellen, míg a román egyetemi együttes 29-25-re, Ausztria pedig 33-23-ra kapott ki Tóth Gabrielláéktól. „Ugyanolyan meleg volt, mint itthon, kicsit a tavalyi Európa-bajnokságot juttatta eszünkbe, még úgy is, hogy a légkondicionálásnak köszönhetően a teremben azért nem volt vészes a helyzet – jellemzi a körülményeket a szövetségi edző. – A román egyetemi válogatottban több olyan játékos is helyet kapott, aki az Universiadét követően az olimpiára készül, szóval erős ellenfeleink voltak. Igaz, az osztrákok ellen tizenhárom góllal vezettünk a félidőben, de a különbség nyilván nem reális, még akkor sem, ha jobbak vagyunk náluk.” A szakember nagy súlyt helyezett arra, hogy a sportágban újonnan érvényes szabályok szellemében játszanak. Kiss úgy látja, a legfontosabb változás az lehet, hogy bármikor pályára küldhető hét mezőnyjátékos, és nem kötelező a megkülönböztető kapusmezt használni. Igaz, senki sem léphet be a kapu előterébe védeni, mert azért büntető jár az ellenfélnek. „Biztos vagyok benne, hogy mindenki élni fog a lehetőséggel, amely alaposan átalakítja a játékot. A védekezés például ember- helyett labdacentrikussá válik, nagyon kíváncsi vagyok, mit látok a világbajnokságon.” A különböző felállások és taktikai formációk gyakorlása során kialakult, hogy a 18 fős keretből melyik két kézilabdázó búcsúzik az utolsó pillanatban. A stáb a sérüléséből nagyjából felépülő, ám még nem teljesen terhelhető Horváth Petrának, valamint Maláti Dórának köszönte meg a munkát. A vasárnap Moszkvában rajtoló vb-n sorrendben Üzbegisztán, Angola, Montenegró, Norvégia és Dánia lesz a magyar csapat ellenfele. A világbajnokságot megelőzően esélylatolgatással jelentkezik honlapunk. Korábban itt írtunk a felkészülés első hetéről.

A magyar női junior válogatott kerete: Kapusok: GERCSÓ Nóra (Siófok KC), MISTINA Kitty (NEKA), WÉNINGER Alexa (Győri Audi ETO) Jobbszélsők: KATONA Flóra (Mosonmagyaróvár), FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria) Jobbátlövők: ÉLŐ Beatrix (Győri Audi ETO) Irányítók: BOUTI Fruzsina (Mosonmagyaróvár), TÓTH Gabriella (Győri Audi ETO), FERENCZY Fruzsina (Dunaújvárosi KKA) Beállók: SZABÓ Laura (Érd), PINTÉR Zsanett (Kispest), GINDELI Panna (védő, Dunaújvárosi KKA) Balátlövők: GERHÁTH Fanni (Mosonmagyaróvár), MONORI Orsolya (FTC-Rail Cargo Hungaria), HÁMORI Konszuéla (Ipress Center-Vác) Balszélső: PUHALÁK Szidónia (Mosonmagyaróvár) Szövetségi edző: ifj. KISS Szilárd Edző: PAPP György Orvos: dr. LÉNÁRTH Róbert Masszőr: CSEH Ferenc Csapatvezető: BARTALOS Béla