UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-08-03 23:49

Ráadás, tét nélkül

A biztos csoportelsőség tudatában is nyert a férfi-juniorválogatott, és a 9-12. helyért játszhat a dániai kézilabda junior Európa-bajnokságon. Gyurka János együttese a macedónokat győzte le 27-23-ra, legközelebb pedig a szlovénekkel találkozik.

Majer Dániel Gyakorlatilag tét nélkül lépett pályára a magyar U20-as férfi kézilabda-válogatott az utolsó csoportmérkőzésén a dániai junior Európa-bajnokság alsóági középdöntőjében. A csoport utolsó helyén tanyázó macedón csapatot ennek ellenére illett megverni, meg is tették Gyurka János fiai.
A macedónok átlövései okoztak némi gondot Forrás: keziszovetseg.hu
A macedónok átlövései okoztak némi gondot Forrás: keziszovetseg.hu
Eladott labdával kezdett a magyar együttes a vamdrupi Syd Arénában, sikertelen macedón lövést követően azonban így is a mieink szerezték a találkozó első gólját. Előnyüket hamar kétgólosra növelték, a macedónok Füzi Dániel elleni szabálytalansága után pedig Győri Mátyás hetesével háromra duzzadt a magyar vezetés. Gyönyörű átemelést követően pár perc leforgása alatt az öt gól fórért támadtunk, a Tóth Attila, Füzi Dániel összjátékot ismét macedón szabálytalanság és hetes zárta, Füzi ezúttal sem hibázott. Úgy tűnt, sétagalopp lesz a mérkőzés, 8-2-es magyar vezetésnél kikérte első idejét a macedón kapitány. A nyelvi nehézségek miatt azt nem tudom megmondani, milyen instrukciókat adott, de hogy hatottak, az biztos. Szép lassan elkezdett fogyni a magyar előny, ötlettelenné váltak a támadások, egy gyorsindításos gól végén, 10-7-es állásnál Gyurka János is időt kért. A macedónok lendületét ezzel sem sikerült megtörni, 10-9-nél már az egyenlítésért támadhattak, melyet nem sokra rá hatalmas átlövésgóllal sikerült elérniük (12-12), s röviddel ezután a vezetést is átvették. Győri Mátyás sistergős kapufájával még nem, pár másodperccel később viszont sikerült egalizálni az állást, pechünkre fél perccel a szünet előtt a játékvezető két percre kiállította Bartók Donátot, így emberelőnyben szerzett találattal, egygólos macedón vezetésnél vonultak szünetre a felek (14-13). A második félidő elején mintha újra a korábban ötgólos előnyt kiharcoló magyar csapatot láthattuk volna, hamar sikerült fordítani, azután viszont fej-fej mellett haladt a két csapat. A 40. percben Füzi Dániel találatával a második játékrészben először sikerült két gólra növelni az előnyt, Ligetvári Patrik kiállításával ez azonban hamar szertefoszlott. Tíz perccel a mérkőzés vége előtt ismét átvették a vezetést a macedónok, a kétgólos előnyért is támadhattak, de az akciójuk sikertelenül zárult. Gyurka János időkéréssel próbálta felrázni játékosait a hajrára, egyenlíteni tudtunk, hat perccel a vége előtt, 23-23-as állásnál pedig az egyik macedón kiállítása végleg eldöntötte a találkozót. Ezután már csak a magyarok dobtak gólt – Rózsavölgyi révén egész pályáról, üres kapuba –, és 27-23-ra megnyerték az összecsapást. A magyar válogatott legközelebb pénteken, Szlovénia ellen lép pályára a 9-12. helyért.

FÉRFI JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, DÁNIA A 9-16. helyért, 2. forduló, 2. csoport Magyarország–Macedónia 27-23 (13-14) Vamdrup Játékvezetők: Cindric, Gonzurek (horvátok) Magyarország: Rózsavölgyi 1, Balogh (kapusok), Bartók, Fekete, Füzi 7, Gábor, Győri 6, Hanusz 4, Juhász 2, Kovács M., Ligetvári 1, Mikita 1, Sinkovits, Szeitl 1, Tóth 4, Varjú. Szövetségi edző: Gyurka János. Macedónia: Tomovski, Trpcevski (kapusok), Arsenovski 3, Danilovski, Dimitrioski 5, Dimovski, Jagurinoski, Krstevski, Kuzmanovski, Markudov 1, Neloski 3, Palevski, Shilegov, Taleski 9, Tankoski, Velkovski 2. Szövetségi edző: Aleksandar Jovikj. Kiállítások: 2, ill. 0 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 3/3. A csoport másik mérkőzésén: Svédország–Hollandia 23-27 (9-16) A csoport végeredménye: 1. Magyarország 6 p, 2. Hollandia 4 p, 3. Svédország 2 p, 4. Macedónia 0 p További eredmények: Az 1-8. helyért, 1. csoport  Franciaország–Izland 38-31 (20-18) Spanyolország–Lengyelország 23-14 (10-8) A csoport végeredménye: 1. Spanyolország 5 p, 2. Franciaország 4 p, 3. Izland 3 p, 4. Lengyelország 0 p Az 1-8. helyért, 2. csoport Norvégia–Németország 23-30 (14-18) Horvátország–Dánia 32-29 (12-13) A csoport végeredménye: 1. Németország 4 p, 2. Horvátország 4 p, 3. Norvégia 2 p, 4. Dánia 2 p