UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-08-21 21:28

Várnai zsenik

Az első félidő derekán állva hagyta ellenfelét, és magabiztosan győzött az U18-as fiúválogatott a Várnában megrendezett B csoportos Európa-bajnokság döntőjében, így kiharcolta a feljutást az élvonalba.

Lakner Gábor Az U18-as fiúválogatott a törökökkel csapott össze a Várnában megrendezett B csoportos Európa-bajnokság döntőjében, a tét pedig az első hellyel járó feljutás volt. A találkozó kisebb csúszással kezdődött, mert az előző két mérkőzés egyaránt hosszabbításban dőlt el. Imre Vilmos szövetségi edző előzetesen azt nyilatkozta honlapunknak, hogy a gyors játék ellen kell felkészülni, mert az a törökök erőssége. A visszarendeződéssel nem is volt gond, az ellenfél azonban felállt fal ellen is jól kezdett, és lépéselőnybe került. Aztán utolértük a törököket (5-5), majd a vezetést is átvettük (8-7). Azt követően a saját fegyverüket fordítottuk ellenük, lerohanásból növeltük az előnyt (11-8). A törökök időkérést követően rendezték soraikat, és egy gólra zárkóztak fel (12-11), így Imre Vilmos is magához hívta övéit. Azt követően pedig minden megváltozott: gyorsabb lett a tempó, feljavult a védekezés, Deményi Xavér pedig lehúzta a rolót a kapuban. Mindennek egyenes következménye lett a sok könnyű gól, több közülük üres kapura esett. Rózner Kevin ötödik találatával már hét góllal vezettünk (19-12), a szünetre végül hat maradt belőle.
hun-tur-1280x640
hun-tur-1280x640
Térfélcsere után villámgyorsan nyolcra hízott a különbség, onnan kezdve pedig végig magabiztosan őrizte hat-nyolcgólos előnyét válogatottunk. A törökök bármivel próbálkoztak, mindig volt rá válaszunk, és igazából csak Biçer tartotta a lelket az ellenfélben. A mérkőzés hajrájában már kilenc góllal is vezettünk (35-26), többször támadtunk is a tízgólos differenciáért, de a rászámolás végül nem jött össze. Ennél nagyobb bajunk persze sose legyen. Az utolsó percben a kispadon pihenő játékosok már egymásba kapaszkodva ugráltak, és amikor 36-28-nál megszólalt a végső dudaszó, mindenki boldogan ugrott a társak nyakába. A magyar válogatott rendkívül magabiztos, érett játékkal nyert a döntőben, és kiharcolta a feljutást az A csoportba. „A magyar válogatott bebizonyította, hogy kiemelkedő erőt képvisel ebben a csoportban – értékelt honlapunknak Imre Vilmos szövetségi edző. – Nem volt egyszerű dolgunk, hiszen a játékosokon volt a teher, hogy nem szabad hibázniuk. A formaidőzítést igyekeztük úgy megoldani, hogy az utolsó két, fontos mérkőzésre legyünk a csúcson, ami sikerült is. Tudtuk, hogy az elején a törökök még bírják az iramot, az első félidőben azért kértem időt, hogy ritmust váltsunk. A fiúk taktikusan meg is valósították az elképzeléseket. Büszke vagyok a csapatra, köszönöm a játékosok, a stáb és a klubedzők munkáját, ez közös siker.”

FIÚ IFJÚSÁGI B CSOPORTOS KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, VÁRNA Döntő Magyarország–Törökország 36-28 (20–14) Várna, játékvezetők: Thomassen, Schmack (belgák) Magyarország: Andó, Deményi, Nagy (kapusok), Borzas 7, Horváth, Kecskeméti 5, Kerkovits, Kiss, Orbán 4, Rosta 4, Rózner 6, Somogyi, Spekhardt, Szita 5, Szöllősi 2, Ubornyák 3. Szövetségi edző: Imre Vilmos Törökország: Ceylan, Bereket (kapusok), Hacioğlu 1, Can 2, Pehlivan 3, Özalp 3, Biçer 11, Arabaci, Sürer, Akdag, Soğukpinar 4, Karatay, Aydin 2, Kanberoğlu 2, Alici, Bakir. Szövetségi edző: Yusuf Ali Kurt Kiállítások: 12, ill. 12 perc Hétméteresek: 1/0, ill. 7/7