UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2016-08-23 15:43

Ötödik helyek Csehországból

Az ifjúsági fiú- és leány-röplabdaválogatott is az ötödik helyen zárta a Csehországban megrendezett Olimpiai Reménységek Versenyét, de mindkét szövetségi edző látott pozitívumot a játékban.

Lakner Gábor Csehországban rendezték meg az Olimpiai Reménységek Versenyét, amelyen a visegrádi országok – Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország – ifjúsági röplabda-válogatottjai versenyeztek. A házigazdák idén mindkét nemben két együttest indítottak, a fiúk között vendégként Finnország, a lányok mezőnyében pedig Oroszország is megmérette magát.
röpi orv
röpi orv
A magyar fiúcsapat ötödikként zárt, Tomanóczy Tibor szövetségi edző pedig vegyes tapasztalatokkal tárt haza: „Ami a legfontosabb, hogy láttuk, miben kell leginkább fejlődnünk. Sok munka vár még ránk a jövő évi Európa-bajnokságig és az EYOF-ig. Ami tetszett, hogy a védekezési rendszerünk alakul, de a nyitásokon és a nyitásfogadásokon javítanunk kell. Pozitívum, hogy a finnek és a szlovákok ellen is ötszettes mérkőzést játszottunk, de negatívum, hogy az ötödik játszmát egyik alkalommal sem mi nyertük. Meg kell tanulnunk ötödik szettet játszani, vagányan el kell vállalnunk a helyzeteket, de ez már inkább pszichológia.” Tomanóczy Tibor arról számolt be, hogy a válogatott tagjai a következő évadban havonta találkoznak, mert elindulnak az NB I-es felnőttbajnokságban. Hét közben ugyanakkor nem együtt gyakorolnak, így még nem teljes a szakvezető öröme, de ezt is jó irányba tett, fontos lépésnek tartja. (A témára a bajnoki rajt előtt részletesen visszatérünk.) A lányok szintén az ötödik helyen zártak, ami nem számít meglepetésnek, hiszen Csizmadia Szabolcs felforgatott csapattal utazott el az ORV-re: „Többen a juniorválogatottal készültek a győri Európa-bajnokságra, amellett sérülések is nehezítették a helyzetünket. Így azonban olyan játékosoknak is lehetőséget tudtam adni, akik nem biztos, hogy sok időt töltöttek volna a pályán. Az előzetes célunk az volt, hogy raboljunk egy-egy szettet az élcsapatoktól, amellett ha nyerünk egy-két meccset, akkor boldogan utazhatunk haza. Végül sikerült az oroszok és a csehek ellen játszmát nyerni, mérkőzéseket is hoztunk, de sajnos pont a legfontosabb meccsünkön, a szlovákok ellen játszottunk a legrosszabbul. Összességében hasznos tornán vagyunk túl, kezd körvonalazódni az a csapat, amellyel nekivágunk a decemberi MEVZA-tornának és a januári Eb-selejtezőknek.”