UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-09-15 19:53

Rajt Rigában

Az U15-ös mellett az U20-as Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga szezonbeli első tornáját is a hétvégén rendezik. Az idősebbek között a Budapest-válogatott képviseli a magyar színeket Rigában. A csapat vezetőedzőjét, Simon Nándort az érkezést követően, a szállodába vezető buszúton értük el.

Majer Dániel Ezúttal is összemérik tudásukat az EYBL-ben az U20-as együttesek. Magyarországot egy csapat, a Budapest válogatott képviseli. A fiúk már a torna helyszínén, a lett fővárosban, Rigában tartózkodnak, korábbi másodedzőjük, Simon Nándor vezetésével.
A csapat legfiatalabbja az októberben 16 éves Martinez Ralf Forrás: fiba.com
A csapat legfiatalabbja az októberben 16 éves Martinez Ralf Forrás: fiba.com
„Nemsokára megérkezünk a szállodába – vette fel a telefont Simon, miközben a csapatot szállító busz a szálláshely felé tartott. – Jól sikerült a felkészülés, hét edzésen és egy tesztmérkőzésen vagyunk túl. Tizenkét játékossal jöttünk, a Vasas, a Honvéd, a MAFC és az Óbudai Kaszás fiataljaiból áll a csapat.” Szükség is volt az intenzív edzésekre, mert három nap alatt öt mérkőzést kell játszania a Budapest válogatottnak, az elsőt szombaton délben, a lett Valmiera ellen. „A tesztmérkőzésen kijöttek a gyengeségek, ezeket még egy utolsó edzésen átbeszéltük, gyakoroltuk. Az első meccsünk délben lesz, a második este hatkor, nagyon közel van tehát a kettő, mind a tizenkét játékosra szükség lesz, forgatni kell őket rendesen. Az utolsó napon eléggé speciális időpontban, reggel kilenckor játszunk. Tavaly az ebben az időpontban rendezett találkozónkat elbuktuk, idén megpróbálunk építeni a tapasztalatunkra...” A Budafok ellen lejátszott felkészülési találkozó is a kísérletezés jegyében telt. „Két negyedet nyertünk, a másodikat viszont nagyon nem, az volt a mélypont, igaz, ott taktikai dolgokat gyakoroltunk, kísérleteztünk. A társaság fogékony, a srácok figyelnek egymásra, jól dolgoznak.” Ami a rigai célokat illeti, Simon Nándor a kezdésre helyezi a hangsúlyt. „Az első mérkőzés mindig a legfontosabb, meghatározza a többit. Természetesen szeretnénk mérkőzéseket nyerni, de a legfontosabb a folyamatos fejlődés és építkezés, bármi is történjen. A várható eredmény ellenfélfüggő, de ha ezt meg tudjuk valósítani, akkor szép sikert érhetünk el.” A torna programját ITT találják.

Az U20-as Budapest válogatott rigai EYBL kerete Bak Márton, Bea Gergely, Boros Márk, Gombos Ádám, Iványi Kristóf, Katona Bencek, Kelenföldi Domonkos, Kerpel-Fronius Gáspár, Kiss Barnabás, Kiss Ádám, Koromi László, Kozma Norbert, Martinez Ralf, Siklós Olivér, Somkuti Gergő, Steier Bence, Szanyi Róbert, Vigh Marcell, Vincze Balázs, Völgy Marcell, Weisz András. Vezetőedző: Simon Nándor