UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2016-09-27 20:20

Keserű juharszirup

Bár a leány- és a fiúválogatott is vezetett Kanada ellen az első egyes meccs után a Budapesten zajló U16-os Davis- és Fed-kupán, a juharlevelesek mindkét nemben fordítottak, és megnyerték az első csoportmeccset.

reb A hétfő esti sorsolás szeszélyének köszönhetően a leányok és a fiúk egyaránt Kanada ellen kezdték meg a szereplésüket a budapesti U16-os Davis- és Fed-kupán, amely egyben a korosztály világbajnoksága is.
zadori_reka_huntennis
zadori_reka_huntennis
A lányok között Zádori Réka lépett először pályára, s derűs nyitányként 7-5, 6-1-re nyert Layne Sleeth ellen. „Nagy előny nekem a hazai pálya. Sokan jöttek szurkolni, és feldob, hogy itt játszhatok” – idézte a győztest az ITF hivatalos honlapra. Az első számú magyar, Gécsek Fanni viszont nem sok szóhoz jutott a junior-világranglistán hetedik Bianca Andreescu ellen, hiszen csupán két játékot nyert, és 6-1, 6-1-re kikapott. Párosban Horváth Fanni oldalán sem sikerült a bravúr az Andreescu, Isabelle Boulais duó ellen 6-3, 6-2-es vereség lett a vége, így az első mérkőzést 2-1-re elveszítette a házigazda, amely szerdán az első napon az indiait legyőző lengyel együttessel találkozik. Hiába teniszezett hazai közönség előtt a fiúcsapat is, hasonló forgatókönyv valósult meg, akárcsak a lányoknál. Makk Péter a döntő játszmában 5-3-as hátrányból állt fel, és küzdötte le Nicaise Muambát. Khin Dánielnek viszont nem volt esélye a friss junior US Open-bajnok Felix Auger-Aliassime ellen, így ismét a páros határozott a mérkőzés végkimeneteléről. Auger-Aliassime és Muamba nyertes kettőst alkotott. A Khin, Vörös Máté kettős 6-1, 6-4-es vereséget szenvedett, így elúszott a hajó. Szerdán a nyitányon a chileieket verő indiai csapat ellen javíthat a magyar egység.

EREDMÉNYEK U16-OS DAVIS-KUPA A csoport: Kanada (1.)–Magyarország 2-1, India (8.)–Chile 3-0 B csoport: Egyesült Államok (4.)–Svájc 2-1, Csehország (5.)–Brazília 3-0 C csoport: Bulgária–Kína (3.) 2-1, Argentína (7.)–Marokkó 2-1 D csoport: Oroszország (2.)–Németország 3-0, Japán (6.)–Egyiptom 3-0 FED-KUPA A csoport: Oroszország (1.)–Thaiföld 3-0, Argentína (8.)–Fehéroroszország 2-1 B csoport: Lengyelország (4.)–India 3-0, Kanada (5.)–Magyarország 2-1 C csoport: Japán (3.)–Uruguay 3-0, Nagy-Britannia (7.)–Marokkó 3-0 D csoport: Egyesült Államok (2.)–Új-Zéland 3-0, Csehország (6.)–Peru 2-1