UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-10-11 16:38

Edzőtábor, ajándékba

Megtiszteltetésként élte meg a 17 éves Pásztor Noémi, hogy a felnőtt kézilabda-válogatottal edzhetett a múlt héten. Kim Rasmussen szövetségi kapitány és Siti Beáta edző is elmondta, bár van még miben fejlődnie, elsőre mindenképpen jól sikerült a közös munka.

reb „Titkon persze reménykedtem abban, hogy majd, valamikor meghívót kapok a válogatottba, no de hogy ennyire hamar? Arra egyáltalán nem számítottam” – jegyzi meg 17 éves beállós, Pásztor Noémi. A szövetségi kapitány, Kim Rasmussen betartotta ígéretét, miszerint számít a fiatalokra. A dán szakember már első magyarországi hivatalos mérkőzését megelőző egyhetes edzőtáborba meginvitálta a Nemzeti Kézilabda Akadémia játékosát, aki kezdetben persze nehezen leplezhette az izgatottságát.
pasztor_gorbicz
pasztor_gorbicz
„Az elején furcsa volt, mégiscsak az ország legjobb játékosaival gyakorolhattam – mondja Pásztor. – A többiek kedvesek voltak, ha kellett, elmagyarázták, miben, hol hibáztam. Kim is segített, kicsit többet beszélt nekem, mint a társaknak, mert több elemben kellett javítanom, de nem éreztette velem azt, hogy kevesebb vagyok a fiatalságom miatt.” Mivel Noémi jól beszél angolul, a kommunikációval nem volt gondja, bár a kézilabdázók már előre segítséget ajánlottak, ha szüksége lenne rá. „Sokkal gyorsabban játszottunk, támadásban pontosabban, jobban hajtottak végre a figurákat, mint ahogyan a juniorok között megszoktam, így nehezebb is volt védekezni ellenük, s persze támadni is.” A szombati, Szlovénia elleni tízgólos győzelmet csak a lelátóról nézhette, de nem bánja, hogy így alakult. „Nem gondoltam, hogy játszhatok, tapasztalatszerzésnek fogtam fel a hetet, ajándéknak, amiért megdolgoztam. Rengeteget tanultam a többiektől, ráadásul másnap, vasárnap háromszor huszonöt perces edzőmeccset játszottunk a szlovénokkal, azon már lehetőséget kaptam.” Kim Rasmussen és a munkáját segítő Siti Beáta – aki a nyáron még Hajdu János szövetségi edző segítőjeként dolgozott az U18-as leányválogatottal – egyaránt azt mondta Pásztornak, hogy bár látszott rajta az idegesség, és sokat kell még fejlődni, elsőre abszolút jól helytállt.