UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-12-02 16:40

Egy fejjel magasabban

Rendhagyó felkészülési mérkőzést vívott az Európa-bajnokságra készülő női felnőttválogatott: csütörtökön a KSI serdülői ellen lépett pályára ötször tíz perces meccsen, amelyet meg is nyert.

reb „Remek lehetőség a fiúk ellen játszani, mert gyorsabbak, nagyobbak, erősebbek, végig hatalmas nyomást fognak gyakorolni a lányokra, akiknek így végig észnél kell lenniük. Mindent ki lehet próbálni ellenük” – mondta Kim Rasmussen még a néhány nappal ezelőtti sajtótájékoztatón. A felnőtt női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a KSI serdülő-fiúcsapata elleni csatát harangozta be így, amelyet csütörtök este vívtak Budapesten, az Elektromos csarnokban.
ksi_noi_valogatott
ksi_noi_valogatott
„A kapitány kérésének megfelelően meghatározott védekezési taktikával és formációval segítettük a csapatot – jegyezte meg Szabóné Balog Judit, a fiúcsapat trénere. – A kapitánynak és nekem is a kifejezett kérésem volt a fiúkhoz, hogy semmiképpen ne történjen sérülés, így is sok problémája van a válogatottnak. Az ütközés és a futás dinamikája idomult a lányokéhoz.” Szabó elfogultság nélkül dicsérte a tanítványait, mondván, kulturált és jó játékkal tettek eleget a kéréseknek. Az ötször tízperces meccsen hét góllal nyert a női együttes, utána pedig húszperces taktikai gyakorlást tartott a két alakulat. „Okos, rendes gyerekek, de még lázadók a fiúk, most tényleg testközelből láthatták, hogy ha szükséges, a világklasszis Görbicz Anita is alárendeli magát a csapat érdekeinek. Sokat tanulhattak a nekik meghatározó élményből, már a meccs végén egy fejjel magasabban, magukat kihúzva jöttek le a pályáról. Sok sikert kívánunk a csapatnak, különösen, mert kicsit úgy érezzük, hogy részesei lehettünk a felkészülésüknek.” A női válogatott péntek este a NEKA serdülőivel játszik újabb felkészülési mérkőzést.