UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2016-12-15 11:24

Cél a címvédés

A tizennyolc éves Érdi Mária a címvédés reményében vesz részt Auckland-ben az ifjúsági vitorlázó-világbajnokságon. Nem lesz könnyű dolga, hiszen a Laser Radial hajóosztályban indul a legtöbb versenyző.

Lakner Gábor Auckland-ben már két napja lobog a magyar zászló, az új-zélandi városban rendezik meg ugyanis az ifjúsági vitorlázó-világbajnokságot, címvédőként pedig Érdi Mária is a mezőnyben szerepel. A 18 éves olimpikon már két hónapja a déli féltekén tartózkodik, Ausztráliában edzőtáborozott, részt vett két kisebb versenyen is, majd rajthoz állt az év utolsó, felnőtt Világ Kupa-versenyén is.
Erdi_rdax_1199x800_90
Erdi_rdax_1199x800_90
Ahogy arról beszámoltunk, Melbourne-ben futamot is nyert, bejutott a legjobb tíznek megrendezett Medal Race-be, ahol egy helyet javítva addigi pozícióján, végül negyedikként zárt. Pályafutása legjobb eredménye volt ez a felnőttek között, így remek előjelekkel várja a világbajnokságot. A versenyzők már szerdán átvették hajójukat, két napot pedig gyakorlással tölthettek, mielőtt pénteken nekivágnának az éles versenynek. Mári népes, negyvennyolc fős mezőnyben áll rajthoz a Laser Radial hajóosztályban, célja pedig mi más lenne, mint a címvédés. A teljes mezőnyt tekintve ebben a kategóriában indul a legtöbb versenyző a legtöbb országból, így nem lesz könnyű dolga. A tervek szerint péntektől keddig öt versenynapot rendeznek, azt követően hirdetik ki a győztest. Márit a világbajnokság honlapja is az esélyesek közé sorolja, a riói olimpiát szintén megjárt uruguayi Dolores Moreira Fraschini és a maláj Nur Sazrin Mohamed Latif mellett. A tavalyi világbajnokság ezüstérmese, a német Hannah Anderssohn és a nandzsingi ifjúsági olimpia második helyezettje, az arubai Odile van Aanholt is a riválisok között lesz. „Nagyon izgatott vagyok, egész évben vártam erre a versenyre, és végre eljött az ideje. Idén csak a felnőttek között versenyeztem, és hiányzott már az ifjúsági megméretések légköre. Érdekes csata lesz, kíváncsi vagyok, mennyit fejlődtek a riválisaim” – mondta Mári a sailing.org-nak. A világbajnokságon összesen 65 ország 380 versenyzője több mint 260 hajóval áll rajthoz. Érdi Márián kívül még egy magyar versenyző, az RS:X kategóriában szerepelő tizenöt éves szörfös, Geiger Richárd indul.