UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-01-24 12:36

Felemás szereplés

A Sopronban megrendezett U15-ös EYBL-tornán a Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI és a házigazda Soproni Sportiskola is az élmezőnyben végzett, a szlovákiai Léván azonban már nem ment ilyen jól az U17-es fiúknak.

L. G. Két magyar érdekeltségű fiútornát rendeztek az Európa Ifjúsági Kosárlabda Ligában (EYBL). Sopronban az U15-ös, a szlovákiai Léván az U17-es korosztály csapatai léptek parkettára. Az Alpokalján a magyar színeket a házigazda Soproni Sportiskola mellett a Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI képviselte. A kilenccsapatos mezőnyt mellettük három szlovák együttes – az MSK BK Žiar nad Hronom, az MBA Prievidza és a B4SA Inter Bratislava –, a román CS U-BT Cluj-Napoca, a szerb KK Mladost Zemun, a cseh NH Ostrava Flames és kuriózumként a francia MMM Kremlin-Bicêtre alkotta.
U15-ös EYBL Sopron
U15-ös EYBL Sopron
A tornát – akárcsak szeptemberben Debrecenben – a Mladost Zemun nyerte meg, méghozzá ismét hibátlan teljesítménnyel. De kifejezetten jól szerepeltek a debreceniek és a soproniak is, akik egyaránt három győzelemmel és egy vereséggel zártak. A vendéglátók a privigyeiektől, a debreceniek pedig pont a soproniaktól kaptak ki. Az alföldiek összességében hat győzelemmel és két vereséggel állnak a két tornát követően, így jó esélyük van a regionális döntőre. Léván az Alba Fehérvár, a Budaörsi DSE-Grapahax és a Budapest válogatott lépett pályára, az ellenfél a német TS Jahn München, a cseh USK Praha, az olasz Stellazzurra Basketball Academy, a finn BC Muki, a szlovák Považská Bystrica és a házigazda SBK Junior Levice volt. A finn BC Muki ismét veretlenül végzett az élen, az USK Praha ezúttal is másodikként zárt, de most becsúszott nekik egy vereség. Az Alba Fehérvár és a Budapest válogatott ötvenszázalékos mérleggel – két győzelem, két vereség – végzett a középmezőnyben, a Budaörsi DSE pedig egyetlen sikert könyvelhetett el a Garam völgyében. A legjobban szereplő székesfehérváriak összesítésben öt győzelemmel és három vereséggel állnak, ami vélhetően nem lesz elég a regionális döntőhöz.

U15-ÖS EYBL-TORNA, SOPRON 1. KK Mladost Zemun (szerb) 8 pont, 2. Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI 7, 3. MBA Prievidza (szlovák) 7, 4. Soproni Sportiskola 7, 5. CS U-BT Cluj-Napoca (román) 6, 6. NH Ostrava Flames (cseh) 5, 7. MMM Kremlin-Bicêtre (francia) 5, 8. MSK BK Žiar nad Hronom (szlovák) 5, 9. B4SA Inter Bratislava (szlovák) 4 U17-ES EYBL-TORNA, LÉVA 1. BC Muki (finn) 8 pont, 2. USK Praha (cseh) 7, 3. SBK Junior Levice (szlovák) 7, 4. Považská Bystrica (szlovák) 7, 5. Alba Fehérvár 6, 6. Budapest válogatott 6, 7. Budaörsi DSE-Graphax 5, 8. TS Jahn München (német) 4, 9. Stellazzura BA (olasz) 4