UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2017-02-15 13:55

Éremeső a nyitányon

Összesen hét érmet nyertek a magyar cselgáncsozók az olaszországi Follinicában megrendezett, évnyitó ifjúsági Európa Kupa-viadalon, így az éremtáblázat harmadik helyén zártak.

UP-info Kitűnően kezdték az Európa Kupa-sorozatot a magyar ifjúsági korú cselgáncsozók, akik az olaszországi Follonicában léptek tatamira az év első jelentős nemzetközi versenyén. Népes küldöttség, összesen harmincöt fiú és huszonöt leány mérette meg magát Toszkánában.
ozbas2017follonica
ozbas2017follonica
A huszonhét ország 509 judósát felvonultató versenyen két súlycsoport eredményhirdetésén is felcsendült a Himnusz. A Miskolci VSE cselgáncsozója, Feczkó Csanád az 50 kilogrammos mezőnyben, a Ceglédi VSE színeit képviselő Őzbas Szofi pedig az 52 kilogrammosok között bizonyult a legjobbnak. Utóbbi kategóriában már a döntő előtt biztos volt a magyar aranyérem, hiszen Őzbas Szofi ellenfele az UTE-t erősítő Kármán Andrea volt. Két aranyérmesünkön kívül még hatan állhattak fel a dobogóra: Vida András (55 kg) és a már említett Kármán Andrea (52 kg) ezüstéremmel, míg Naji Dávid (55 kg), Tóth Benedek (81 kg), Klein Dorina (44 kg) és Gergácz Enikő (70 kg) bronzéremmel térhetett haza. Pontszerzőink is akadtak szép számmal: Vég Zsombor (90 kg), Harmath Eszter (40 kg), Gyertyás Róza (48 kg), Nyíri Nikolett (57 kg) az ötödik, míg Máthé Bence (55 kg), Szeredás Botond (60 kg), Nerpel Gergely (73 kg), Tóth Csaba (90 kg), Kardos Tímea (44 kg) és Maróti Alexandra (57 kg) a hetedik helyen zárta a versenyt. Az éremtáblázaton az előkelő harmadik helyet szerezte meg a magyar válogatott, nem sokkal lemaradva a házigazda olaszoktól. Az eredmény azért is dicséretes, mert sokan álltak rajthoz az évnyitó versenyen, nem ritkán negyven-ötvenfős mezőnyben bizonyítottak a magyar versenyzők. Az Európa Kupa-sorozat következő állomása Spanyolországban, azon belül a Földközi-tenger partján fekvő Fuengirolában lesz a hét végén.