UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-02-15 11:59

Gyöngyösön virágozna

Első gyöngyösi kézilabda-mérkőzése előtt Rózsavölgyi Gergő annyira izgult, hogy két napig nem is aludt, végül helytállt a Tatabánya ellen. A Balatonfüred 20 éves, juniorválogatott kapusa a múlt héten került Balatonfüredről a B.Braun Gyöngyös élvonalbeli felnőttcsapatába.

reb Nem telt eseménytelenül az elmúlt hét Rózsavölgyi Gergőnek. A veszprémi nevelésű, legutóbb a Balatonfüred felnőtt kézilabda-együttesét erősítő kapus még a Balaton-partján dolgozott, majd viharos gyorsasággal az ország északi része felé vette az irányt: fél évre a B.Braun Gyöngyös élvonalbeli csapatába került kölcsönbe. Ahogyan a füredi közlemény fogalmazott, a játékos fejlődését és a juniorválogatott érdekeit szem előtt tartva született meg a döntés a váltásról.
rozsavolgyi_gyongyos
rozsavolgyi_gyongyos
„Minden nagyon gyorsan, tulajdonképpen egy nap alatt zajlott le – mondta el kérdésünkre a Bimbó becenévre hallgató kézilabdázó. – Ősszel harmadik számú kapus lettem Balatonfüreden, keveset játszottam. A két klub kapusedzője jól ismeri egymást, innen jött az ötlet. Gyöngyösön valószínűleg többet védhetek, s ez a legfontosabb.” A Gyöngyös egyébként azért kényszerült kapust igazolni, mert Ivanisevics Tibor Dániába szerződött, míg Hudák Henrik megsérült, így egyedül Holló Márk maradt a kapuban. Rózsavölgyi pénteken érkezett új állomáshelyére, s szombaton már mélyvízbe is dobták, a Grundfos Tatabánya ellen lépett pályára. „Annyira izgultam, hogy két napig alig aludtam. Hiába van már élvonalbeli rutinom, azért nem könnyű teljesen új csapatban egyik pillanatról a másikra helyt állni. Végül aztán, azt leszámítva, hogy kikaptunk, minden jó volt a Tatabánya ellen. A társaim készségesen fogadtak, nagyjából húsz percet kaptam, nem is ment rosszul a játék.” Kedden már a hazai topklubok egyike, a Mol-Pick Szeged ellen szerepelt. „Mindig jó a szegediek ellen védeni” – nyugtázta a pályán töltött bő tízpercét a fiatal kapus. Arról egyelőre nincs információ, hogy a fél évre szóló kölcsönadási szerződésnek lesz-e folytatása. „Egyelőre azon dolgozom, hogy beépüljek a csapatba, és minél több játékpercet kapjak” – vázolta a célokat Rózsavölgyi.