UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-02-17 22:07

Andrásék a nyolcban

Az András Csaba, Both Olivér alkotta serdülő fiúcsapat nyolc közé jutott a francia nemzetközi asztalitenisz utánpótlás-bajnokságon. Terék Norbert a tunéziai Juszef Ben Attiával a nyolcaddöntőben búcsúzott.

UP-info Mindkét magyar serdülő fiúcsapat sikerrel vette a csoportkört a francia nemzetközi asztalitenisz utánpótlás-bajnokságon. A második kiemelt András Csaba, Both Olivér alkotta együttes első meccsén a belga, szingapúri vegyes csapatot 3-1-re múlta felül, a fiúk a párost vesztették el. A dánok elleni csata ennél simább volt: 3-0-ra nyertek, s ezzel csoportelsőként biztosították helyüket az egyenes kieséses szakaszban.
András Csaba és Both Olivér (képünkön) nyolc között van a fiú serdülőcsapatok versenyében Forrás: ITTF
András Csaba és Both Olivér (képünkön) nyolc között van a fiú serdülőcsapatok versenyében Forrás: ITTF
Terék Norbert a tunéziai Juszef Ben Attiával nagyobbat küzdött a továbbjutásért. Az első meccsükön 3-1-re győzték le a kanadai, perui alakulatot, a másodikon ellenben szettet is csak egyet nyerve, 3-0-ra kikaptak a franciák B együttesétől. A törökök elleni diadallal azonban még elérhető volt a második hely: bár párosban az ellenfél jobbnak bizonyult, egyesben nem, így a magyar, tunéziai gárda 3-1-re nyert. Míg az András, Both alkotta csapat erőnyerőként jutott a nyolc közé, addig Terékékre az esti programban még várt mérkőzés a nyolcaddöntőben. Bár a fiúk küzdöttek, a belga duó végül 3-0-ra felülmúlta őket, így nekik befejeződött a verseny. Andrásék szombat délelőtt 9 órakor a csehekkel játszanak a négy közé jutásért. A részletes eredmények és a további program ITT megtekinthető.