UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-02-26 17:50

Lecsúsztak a továbbjutásról

A MAC Budapest nagy csatában alulmaradt a Klagenfurttal szemben az U16-os jégkorong European Rookie Cup szarajevói selejtezőtornáján, így az osztrákok jutottak be a négyes döntőbe.

P. V. Igazi ki-ki meccset játszott egymással vasárnap az U16-os European Rookie Cup szarajevói selejtezőtornáján a MAC Budapest és a Klagenfurt. A két csapat találkozója nagy téttel bírt, hiszen amelyik nyer, az jut be az áprilisi, székesfehérvári négyes döntőbe.
A MAC nagy csatában maradt alul a Klagenfurttal szemben Forrás: European Rookie Cup
A MAC nagy csatában maradt alul a Klagenfurttal szemben Forrás: European Rookie Cup
A vezetést a 10. percben a MAC szerezte meg, miután emberelőnyben Mayer Martin lőtte középre a korongot, ahol Szalmás Bence és Pataki Viktor is üresen várta, végül utóbbi ütőjéről került be a kapuba. A Klagenfurt a 17. percben akcióból egyenlített, így az első harmad után 1-1 állt az eredményjelzőn. A második harmadban az osztrákok – kihasználva a MAC rossz ütemű cseréjét – átvették a vezetést. A harmadik harmad azonban éppen csak elkezdődött, megint egyenlő volt az állás, miután Bogesic Vedran a félpályán a védőtől megszerzett koronggal meg sem állt a kapuig. A hajrá igazi gólpárbajt hozott: négy perccel a meccs vége előtt Fabian Hochegger ellentámadás után volt eredményes, találatára szinte azonnal Danalizi Vilmos Gergő válaszolt. Másfél perccel a végső dudaszó előtt a magyar védőknek ismét Hocheggerel gyűlt meg a bajuk, aki nem hagyta ki a helyzetét. A MAC mindent megtett a hátralévő időben az egyenlítésért, az utolsó másodpercekre a kapusukat is lehozták, miközben kisebb kakaskodás miatt az osztrákok eleve emberhátrányban játszottak, de a gól nem jött össze. A Klagenfurt 4-3-ra győzött, s ezzel megnyerte a szarajevói selejtezőtornát a MAC előtt. A harmadik helyen a Medveščak Zagreb végzett, amely 14-0-ra győzte le az utolsó mérkőzésen a Szarajevót. A következő selejtezőtornát március 30.–április 2. között rendezik Miskolcon, illetve Villachban; előbbin a házigazda DVTK, utóbbin a Fehérvár vesz részt.

U16-OS EUROPEAN ROOKIE CUP Első csoportselejtező, Szarajevó, 2017. február 24-26. Résztvevők: MAC Budapest, Klagenfurt (osztrák), Medveščak Zagreb (horvát), Vukovi Szarajevo (bosnyák) 2017. február 24., péntek Klagenfurt–Medvešščak Zagreb 11-0 MAC Budapest–Vukovi Szarajevo 22-0 2017. február 25., szombat MAC Budapest –Medveščak Zagreb 4-1 Klagenfurt–Vukovi Szarajevo 28-0 2017. február 26., vasárnap MAC Budapest –Klagenfurt 3-4 Medveščak Zagreb–Vukovi Szarajevo 14-0 A torna végeredménye: 1. Klagenfurt 9 pont, 2. MAC Budapest 6 pont, 3. Medveščak Zagreb 3 pont, 4. Vukovi Szarajevo 0 pont