UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-02-28 18:56

A harmadik győzelem

A Csurgó elleni 30-26-os győzelemmel a harmadik sikerét aratta felnőtt élvonalbeli csapat ellen a junior férfiak kézilabdaválogatottja. Ezúttal az öt gólig jutó Szakály Benedek volt honlapunk különtudósítója.

reb Nem a legjobb formában érkezett Balatonboglárra a Csurgó NB I-es kézilabdacsapata, hiszen szombaton egygólos vereséget a tabella utolsó helyén álló Mezőkövesdtől. A juniorok legutóbb éppen január utolsó napján, a Telekom Veszprém ellen léptek pályára (és kaptak ki a bajnok B csapatától öt góllal), így hosszabb kihagyás után következett az újabb élvonalbeli rivális.
gyurka_dabas_cseh_peter
gyurka_dabas_cseh_peter
A nyári U21-es vb-re készülő alakulat a korábbiaktól némileg eltérő felállásban 30-26-ra verte a Csurgót. „A mérkőzés előtt tudtuk, hogy kellemetlen ellenfél vár ránk, amely gyorsan hozza fel a labdát, és masszívan védekezik – „tudósított”, Szakály Benedek. – Igyekeztünk keresztmozgással megzavarni őket, illetve lerohanásokat vezetni ellenük. Viszonylag jól összeállt a védelmünk, tényleg sokszor tudunk indulni, azt hiszen, a fiatalos lendülettel és a sok futással őröltük fel őket.” Az öt gólig jutó jobbszélső szerint a második félidő elején kisebb holtpont következett a juniorok játékában, ekkor a Csurgó egy-két gólra zárkózott fel. Gyurka János szövetségi edző időkérése azonban rendet tett a fejekben, a 19 éves Veszprém-kézilabdázó úgy gondolja, hogy a mentális tartásnak is köszönhető a siker. Az ellenfél egyébként csupán egy-két fontosabb játékosát nélkülözte, egyébként teljes kerettel állt ki, s Szakály elmondása szerint a mérkőzést komolyan véve küzdött a sikerért. „Különtudósítónk” egyébként először kapott lehetőséget a juniorválogatottban. „Nagyon jól éreztem magamat a srácokkal. A többségüket ismertem, most pedig háromszor edzettünk közösen, gyorsan befogadtak. Jó élmény volt a Csurgó elleni sikerrel debütálni.” A junior kézilabda-válogatottak „félig” játszanak az évadban: mindig az élvonalbeli riválisok látogatnak el Balatonboglárra. Nincs visszavágó, és így az eredmények nem befolyásolják a bajnokság sorrendjét. A korábbi mérkőzések: Juniorválogatott–Orosháza 26-31 Juniorválogatott–Balatonfüred 29-32 Juniorválogatott–Balmazújváros 30-21 Juniorválogatott–Grundfos Tatabánya 28-31 Juniorválogatott–MOL-Pick Szeged 22-30 Juniorválogatott–Eger SBS Eszterházy 37-24 Juniorválogatott–Mezőkövesd 28-29 (11-13) Juniorválogatott– Telekom Veszprém 27-31 (16-17)

A FÉRFI-JUNIORVÁLOGATOTT NB I-ES MÉRKŐZÉSE U21-es válogatott–Csurgó 30-26 (11-14) Balatonboglár, játékvezetők: Földesi, Halász. U21-es válogatott: Pásztor, Rózsavölgyi (kapusok), Csomor 4, Dávid, Gábor 4, Kecskeméti 2, Kerkovits 1, Kovács M. 2, Mikita 3, Spekhardt, Szakály 5, Szita Z. 5, Tóth A. 1, Török 1, Ubornyák 2, Uros. Szövetségi edző: Gyurka János Csurgó: Balogh Á., Balogh T. (kapusok), Asztrasapkin 2, Géczi, Hadziomerovic, Halász 1, Hornyák, Jerebie 2, Manoslovity 2, Mátó 1, Mikita J. 2, Oslak 5, Radjenovic 8, Rodrigues, Varjú 3. Edző: Sótonyi László Kiállítások: 6, ill. 6 perc Hétméteresek: -, ill. 5/4