UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-03-10 21:57

Egy csapat maradt állva

Hiába emelték ki a fiú és a leány serdülőcsapatot is a négy között az olasz nemzetközi asztalitenisz utánpótlás-bajnokságon, egyikük sem jutott túl a csoportkörön. Nem úgy a leány ifjúsági együttes, amely egyedül várhatja a folytatást, miután az ifjúsági fiúcsapat is kiesett.

P. V. Csupán a Fehér Orsolya, Harasztovich Fanni, Hartbrich Leonie, Füle Kata alkotta leány ifjúsági csapatnak sikerült túljutni a csoportkörön az olasz nemzetközi asztalitenisz utánpótlás-bajnokságon. Pedig nem indult jól a verseny, miután Hartbrich a lehető legkisebb különbséggel, de 3-2-re alulmaradt Marcella Delasával szemben az olaszok elleni mérkőzésen. Fehérnek is rendesen meg kellett küzdenie Simona Ettarival, de végül nyert 3-2-re, míg Füle 3-0-ra hozta a Sofia Mescieri elleni találkozót. S miután Fehér 3-1-re győzött Delasa ellen, a lányok 3-1-es diadalt arattak.
Fehér Orsolya (képünkön) Hartbrich Leonie-val, Harasztovich Fannival és Füle Katával bejutott a nyolc közé a leány ifjúsági csapatok versenyében Forrás: ITTF
Fehér Orsolya (képünkön) Hartbrich Leonie-val, Harasztovich Fannival és Füle Katával bejutott a nyolc közé a leány ifjúsági csapatok versenyében Forrás: ITTF
A holland, román vegyes csapat elleni összecsapás még kiélezettebb csatát hozott. Tania Plaian azonban egyedül kevés volt a vetélytárs oldalán, hiszen hiába nyert Fehér és Hartbrich ellen is, két holland társánál jobbnak bizonyultak a magyarok, akik 3-2-re nyerték a meccset, s ezzel bejutottak a nyolc közé. Az elődöntőért a szlovénokat kell legyőzniük a lányoknak. A Juhász Patrik, Molnár István, Nagy Norbert alkotta ifjúsági fiúcsapat papírforma szerint becsusszanhatott volna a negyeddöntőbe, de az olasz C együttes 3-0-ás legyőzése után a németek ellen csupán Molnár nyert szettet, de ő is 3-1-es vereséget szenvedett Fanbo Mengtől. A többiek egyaránt 3-0-ra maradtak alul ellenfelükkel szemben, így a meccset is ennyire vesztették el, ezzel pedig elszállt a nyolc közé kerülés lehetősége. Az András Csaba, Both Olivér, Huzsvár Erik, Ócsai Máté, Terék Norbert alkotta fiú serdülőcsapat az első számú esélyes volt a viadalon, ennek ellenére 3-0-ás vereséggel kezdett a franciák ellen. Bár szoros szettekben, de András kikapott 3-0-ra Fabio Rakotoarimananától, míg Both öt játszmában szenvedett vereséget Guillaume Alcaydétól. A fiúk párosban kétszer is vezettek, de a döntő szettben 18-16-ra alulmaradtak. Ezzel a nyolc közé jutástól el is búcsúzhattak, így a csehek ellen a többiek kaptak lehetőséget. Ócsai nagy csatában nyert 3-2-re Simon Belik ellen, Terék 3-0-ra múlta felül Daribor Skobalt, míg a Huzsvár, Ócsai kettős ugyancsak 3-0-ra győzött. Ennek megfelelően a meccset is 3-0-ra hozták a fiúk, de ez csak a második helyhez volt elég a csoportban. A harmadik helyre rangsorolt Dari Helga, Phan Viola, Menkő Veronika összetételű leány serdülőcsapat jól kezdett, az olaszok C együttesét 3-0-ra múlták felül, az amerikaiakkal azonban nem bírtak. Pedig Dari az első meccsen nagy csatában 3-2-re felülmúlta Joanna Sungot, de aztán Phan egyesben és a Phan, Menkő duó is 3-0-s vereséget szenvedett. Dari Rachel Sung ellen csak egyetlen szettet nyert meg, így a lányok 3-1-re kikaptak, ezzel pedig elúszott a nyolc közé kerülés. A részletes eredmények és a további program ITT elérhető, szombaton a csapatverseny mellett a serdülők egyéni viadal is megkezdődik.