UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2017-03-15 20:25

Révben az UTE

Negyedikként az UTE jutott a leány junior röplabdabajnokság hatos döntőjébe, a maradék két kiadó helyről négyes torna dönt vasárnap. A rájátszást és a finálét egyaránt Kaposváron rendezik meg.

L. G. Véget ért a leány junior röplabdabajnokság alapszakasza, s azzal eldőlt, hogy melyik négy csapat szerepelhet automatikusan az országos bajnokság hatos döntőjében. Korábban a biztos befutó Békéscsaba után a Nyíregyháza és a Vasas is biztosította már a helyét az első négyben, a negyedik kiadó helyért pedig az UTE és a Kaposvár futott versenyt.
röpi ute
röpi ute
Az újpestieknek két, a kaposváriaknak már csak egy mérkőzésük volt hátra, de az előbbiek a két nagyágyúval, a Nyíregyházával és a Vasassal játszottak még, míg az utóbbiakra az utolsó előtti Palota várt. Mégis az UTE örülhetett, amely az első mérkőzésén eldöntötte a kérdést. A lila-fehérek ötszettes mérkőzésen nyertek a Nyíregyháza vendégeként, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül elcsípték a negyedik helyet. Azonban ezt még sikerült megfejelniük azzal, hogy a záró mérkőzésen a Vasas ellen is nyertek 3-0-ra, s mivel a nyírségiek az MTK otthonában is kikaptak, így az UTE zárt az alapszakasz harmadik helyén, s a Nyíregyháza a negyediken. A Kaposvár a papírformának megfelelően 3-0-ra legyőzte a Palotát, mégis az ötödik helyen zárt. Az örömet az jelenheti az ürömben, hogy a kaposváriak rendezhetik azt a tornát, amelyen az alapszakasz 5-8. helyezettje lép pályára, s amelynek első két helyezettje ott lehet a hatos döntőben. Vasárnap 10 órától a házigazda Diamant, az MTK Budapest, a Penta Gödöllő és a Jászberény csap össze a fináléért. Nagy lesz a sürgés-forgás aznap Kaposváron, hiszen a férfi NB I döntőjének első mérkőzését ugyancsak a somogyi megyeszékhelyen játsszák. Időközben az is eldőlt, hogy a hatos döntőt májusban ugyancsak Kaposváron rendezik meg, a Diamant pedig semmiképpen nem szeretné, hogy hazai csapat nélkül bonyolítsák le az országos bajnokság fináléját. Vasárnap estére kiderül, hogy a kaposváriak véghezvitték-e a tervüket.