UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-03-18 12:36

Győri Veszprémben

Lassan kezdi teljes jelentőségében felfogni Győri Mátyás (20), hogy július 1-től a Telekom Veszprém felnőtt-kézilabdacsapatának a játékosa lesz. A Balatonfüred gólkirályjelölt irányítójának nagy álma valósul meg azzal, hogy a stabil Bajnokok Ligája-szereplő számít rá.

reb Külföldi világsztárok mellett a 20. születésnapját február elején ünneplő Győri Mátyást is az új szerzeményei között üdvözölte a Telekom Veszprém klubvezetése a udapesti sajtótájékoztatón. A magyar rekordbajnok kézilabda-egyesület július 1-jével kezdődve négy évre szerződtette a Balatonfüred irányítóját.
gyori_matyas_val_csp
gyori_matyas_val_csp
„Már október-novemberben megkerestek, de csak nagyjából egy hónapja vált biztossá, hogy a több ajánlat közül a Veszprém mellett döntök, még ha korábban is éreztem már, hogy ez lesz a végleges elhatározás – mondja a felnőtt NB I góllövőlistáját 115 góllal vezető, sokszoros korosztályos válogatott kézilabdázó. – Nagyon sokat nyomott a latban, hogy kiderült: a svéd Ljubomir Vranjes lesz az edző. Ő a Flensburg vezetőjeként is bátran szerepeltetett a csapatban fiatalokat, ráadásul a gyors játék híve, s én is azt igyekszem megvalósítani.” Győri kereste a szavakat leírni, mit érez, végül arra jutott: izgul, de óriási bizonyítási vágy dolgozik benne, és meg akarja állni a helyét a világ legjobbjai között. Reméli, hogy képes lesz megtenni a Veszprém felnőttcsapata jelentette lépcsőfokot, és minél többet tanulhat a világklasszis társaktól. „Nemhogy egy éve, még augusztusban sem hittem volna, hogy bemutatkozhatom a felnőttválogatottban, vezetem a góllövőlistát vagy szerződtet a Veszprém. Pláne nem gondoltam arra, hogy ilyen rövid időn belül egyszerre érem el ezeket a mérföldköveket. Még barátkozom a helyzettel, kikkel játszom majd. A legtöbbjüket korábban csupán tévén láttam, a friss igazolások között van korábbi példaképem, a francia William Accambray. Hazafele kezdtem felfogni, hogy bakker, felnéztem rá, most pedig mellette ültem a sajtótájékoztatón.” Győri nem felejtette el megköszönni a Balatonfüred készségességét: bár érthetően nem örültek a távozási szándékának, nem akadályozták az üzletet, amely arra szolgált, hogy a bakonyaljaiak kivásárolják a még két évet jelentő szerződéséből. A posztján Aron Palmarsson és Lékai Máté ellen kell kivívnia a helyét a gárdában.