UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-03-19 14:57

Háromból három

Harmadszor sem tudták legyőzni a magyar ifjúsági leány kézilabdázókat a Dabason rendezett nemzetközi felkészülési viadalon: a Szlovénia elleni 33-26-os sikerrel Bohus Beáta szövetségi edző csapata hibátlan teljesítménnyel nyerte meg a tornát.

UP-info Ahogyan arról beszámoltunk, az első napon Franciaországot, a másodikon Hollandiát múlta felül az ifjúsági leány-kézilabdaválogatott Dabason, ahol a vasárnapi záráson Szlovénia várt a társulatra.
ificsajok_dabas_siker01
ificsajok_dabas_siker01
A csapat jól kezdett, vezetett, de az ellenfél is becsülettel tartotta magát. A házigazdák azonban szárnyaltak, és a félidőben már 20-10-es előnyt mutatott az eredményjelző. Bohus Beáta szövetségi edző forgatta a csapatot, szinte mindenki lehetőséget kapott, a lányok pedig éltek a bizalommal, és 33-26-ra győztek. „Érződött a csapaton, hogy a harmadik meccsét játssza – értékelt a szakember. – Összességében hasznos felkészülési mérkőzéseket vívtunk, jól érvényesült az elképzelésünk, hogy egymástól eltérő stílusú ellenfeleket hívtunk meg, így valóban volt alkalmunk gyakorolni.” Bohus az első két összecsapás után arról beszélt, hogy a fiatalok rendre izgulnak a találkozó elején, annak tudható a döcögős kezdés. „A lányok nagyon nagyra tartják, hogy címeres mezben játszhatnak, ha új melegítőt vagy táskát kapnak, posztolják a közösségi oldalon. Büszkék a lehetőségre, és bizonyítani akarnak, ami terhet tesz rájuk. Sokkal inkább ez legyen a helyzet, mint az, hogy nem veszik komolyan a lehetőséget. Semmi baj, idővel kinövik az izgulást.” A társaság a nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra és az U17-es Európa-bajnokságra gyakorolt: a két esemény rövid időn belül követi egymást, ezért a stáb igyekszik mindenkit tűzben tartani és motiválni, hiszen ez szükséges ahhoz, hogy mindkét megméretésen jól szerepelhessen a válogatott.

LEÁNY IFJÚSÁGI FELKÉSZÜLÉSI TORNA, DABAS Magyarország–Szlovénia 33-26 (20-10) Dabas, játékvezetők: Bőhm, Tóth J. Magyarország: Herczeg, Magera, Szabó (kapusok), Afentáler 3, Arany 6, Bánfai 2, Borgyos 2, Braun 4, Gerháth, Kácsor 2, Kuczora 3, Pál 6, Simon, Tóth N. 2, Vámos 3, Varga E. Szövetségi edző: Bohus Beáta Szlovénia: Berzelak, Drzan 1, Gavrilovic 1, Golavsek 8, Grebovsek 8, Groff 3, Hrvatin 4, Jusic, Klemencic, Kolar 2, Krese 4, Krizanec, Novak 1, Ozegovic, Semrajc 2, Surla Toth. Szövetségi edző: Boris Cuk Kiállítások: 6, ill. 6 perc Hétméteresek: 5/4, ill. 2/2 A másik mérkőzésen: Franciaország–Hollandia 33-32 (18-10) A torna végeredménye: 1. Magyarország 6 pont, 2. Franciaország 4, 3. Hollandia 2, 4. Szlovénia 0