UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-03-18 21:05

Tucatkülönbséggel

Az ifjúsági leányválogatott szinte minden tagja gólt szerzett Hollandia ellen a Dabason zajló felkészülési kézilabdatornán; a csapat 34-22-re győzött, és hibátlanul, négy ponttal várja a Szlovénia elleni zárást.

reb A Franciaország elleni tízgólos győzelmet hozó nyitány után a hollandok vártak az ifjúsági leány kézilabdázókra a dabasi nemzetközi felkészülési tornán. Bohus Beáta szövetségi edző együttese a nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra és az U17-es kontinensviadalra gyakorol, s az odáig vezető út aktuális állomásán tucat-gólkülönbséggel, 34-22-re múlta felül Hollandia válogatottját.
IMG_7680
IMG_7680
„A szokásos rajtláz ezúttal is érződött a csapaton, ráadásul kicsit dühös voltam a lányokra, mert az első félidőben rengeteg technikai hibát követtek el – értékelt a tréner. – Herczeg Lili jól védett, de igazából senkit sem akarok külön dicsérni, hiszen szinte mindenki gólt lőtt, és hozzátette a magáét a sikerhez.” Bohus tudja, hogy a játékosok nagyon meg akarnak felelni, szeretnének a csapatba kerülni, s ebből a mentalitásból fakad a rendre visszatérő kezdeti görcsösség. A szakember azonban a helyzet pozitív oldalát emeli ki: a lányok átérzik a válogatottság súlyát, a legjobbjukat akarják nyújtani. Már csak meg kell találni a nagy akarás és a jó teljesítmény közötti helyes egyensúlyt. „Értékes mérkőzést játszottunk, hiszen megmutatta a hibáinkat, amelyeket az idő hiányában nem tudtunk még kijavítani – folytatta a szövetségi edző. – Sokkal több ilyen meccsre volna szükségünk! A holland ifjúságiak ugyanazt a gyors kézilabdát játsszák, mint az elmúlt időszakban kiemelkedően eredményes felnőttek, jó alkalmunk nyílt gyakorolni az ilyen stílus ellen.” Bohus dicsérte a szervezést: lelkes, bátorító közönség előtt játszottak, ráadásul a szállástól kezdve az étkezésen át az edzések megszervezéséig minden úgy zajlott, ahogy a csapatvezetés kérte, így igazán páholyban érezhetik magukat a lányok Dabason. A magyarok vasárnap déltől Szlovénia csapata ellen zárják a viadalt.

LEÁNY IFJÚSÁGI FELKÉSZÜLÉSI TORNA, DABAS Magyarország–Hollandia 34-22 (14-11) Dabas, játékvezetők: Répás, Sebők MAGYARORSZÁG: Herczeg, Magera (kapusok), Afentáler 3, Arany 1, Bánfai 4, Borgyos 1, Braun 2, Gerháth 4, Kácsor, Kuczora 5, Lajos 2, Pál 6, Schatzl N., Simon 1, Tóth N. 2, Vámos 1, Varga E. 2. Szövetségi edző: Bohus Beáta HOLLANDIA: de Boer, de Jong, Dekker, Grummel 4, Hilbrands 3, Kruijswijk 1, Nederpelt, Rovers, Sprengers 7, Ternede 3, Trooster, Tudent 2, Verharen 1, Verlinden 1, Winhels. Szövetségi edző: Nikki Schreurs Kiállítások: 12 perc, ill. - Hétméteresek: 4/4, ill. 4/3