UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-03-17 18:53

Nyelvtörő francia lecke

Többet küzdöttek magukkal, mint a franciákkal az ifjúsági leánykézilabda-válogatott tagjai a dabasi felkészülési tornán, ám a mérkőzés végére megmutatkozott a tudáskülönbség, és 32-22-re győzött a házigazda.

reb A nyári győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra és az U17-es Európa-bajnokságra készülő ifjúsági leány kézilabdázók rangos dabasi nemzetközi tornán vesznek részt. Első akadályként Franciaország korosztályos legjobbjai kerültek Bohus Beáta szövetségi edző tanítványai elé, akik a kezdő sípszó után elsősorban magukkal, s nem az ellenféllel kínlódtak meg.
pal_tamara_csehp
pal_tamara_csehp
„Kezd érthetetlen lenni nekem ezt a rajtláz, talán sportpszichológust kellene alkalmaznunk... – gondolkodott hangosan az egykori remek játékos. – Ahogy a korábbi nemzetközi mérkőzéseken, ezúttal is nagyon rosszul kezdtek a lányok, alig követtünk el megállító faultokat, kapusteljesítményünk sem volt. Pedig az edzéseken maximálisan figyelnek a csajok, rendesen és jól dolgoznak, de mindig kínlódunk az első félidőben.” A gyötrődés nyomán az első félidőben csupán egy góllal, 15-14-re vezettek Pál Tamaráék. A nyolc gólig jutó győri irányítót külön is dicsérte Bohus, mondván, az első felvonás nehézségei közepette a vállán vitte a csapatot, amely aztán a második harminc percben a szebbik arcát mutatta. „Dicséret illeti a lányokat, amiért képesek voltak pontot tenni a rossz nyitány végére, és rendezték-rendeztük a sorokat. Az biztos, hogy az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon vagy a kontinensviadalon ilyen megingások nem férnek bele.” Az együttes végül 32-22-re győzött. A szövetségi edző elmondása szerint az ellenfél nem a legjobbak közé tartozik, mert támadójátékban nem okozott meglepetést. Lassúak, körülményesek voltak a francia lányok, ráadásul technikailag még nem képviselik azt a szintet, mint a magyarok. Javukra szól viszont, hogy remek fizikai adottságokkal bírnak, és a két nagy termetű beálló egyaránt fél kézzel is remekül kezelte a labdát, így a magyarok gyakorolhattak ellenük. „Sok munka vár még ránk nyárig” – sóhajtott Bohus, aki a hatgólos Kuczora Csengét és a kapus Herczeg Lilit is méltatta. A házigazda szombaton négykor Hollandia ellen folytatja a tornát.

LEÁNY IFJÚSÁGI FELKÉSZÜLÉSI TORNA, DABAS Magyarország–Franciaország 32-22 (15-14) Magyarország: Szabó, Herczeg (kapusok), Afentáler 2, Arany 1, Bánfai 3, Borgyos 2, Gerháth 2, Kácsor 2, Kuczora 6, Lajos 2, Pál 8, Schatzl, Simon, Tóth 2, Vámos 1, Varga 1. Szövetségi edző: Bohus Beáta Franciaország: Andre, Decobecq 1, Di Rocco, Foppa 5, Jacques 2, Jarrige, Kouyaka, Lasm 2, Leblevec 3, Louis 3, Moore, Portes, Pora 4, Quattara, Varachaud, Wajoka 2. Szövetségi edző: Laurent Puigseguir Kiállítások: 4, ill. 8 perc Hétméteresek: 3/3, ill. 5/3 A torna további programja: 18:00 Hollandia-Szlovénia Március 18., szombat: 16:00 Magyarország-Hollandia 18:00 Franciaország-Szlovénia Március 19., vasárnap: 10:00 Hollandia-Franciaország 12:00 Magyarország-Szlovénia