UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-04-11 10:27

Arián a kapuban

Életében először védett végig felnőtt NB I-es kézilabda-mérkőzést Andó Arián, a Balatonfüred 18 éves ifjúsági válogatott játékosa. A Pásztóról indult kapus még sosem izgult ennyire, s bár sokan gratuláltak neki, elsősorban csapatmunkának tartja a Csurgó elleni sikert.

reb Nem könnyű feladat várt az ezer sebből vérző Balatonfüredre: a kulcsjátékosait nélkülöző Balaton-parti férfi-kézilabdacsapat Csurgóra látogatott. Már-már bravúr kategória, hogy a Csoknyai István vezette alakulat végül 22-18-as győzelmet aratott idegenben. A 20 éves Győri Mátyás kilencgólos produkciója is megérne egy misét, de az sem semmi, hogy a 18 éves Andó Arián (róla szóló portrénkat itt olvashatja) végigvédte a mérkőzést.

ando_arian_fured
ando_arian_fured
Az ifjúsági válogatott kapusát már a 2015/16-os idényben mélyvízbe dobták egyszer a felnőttélvonalban, Fazekas Nándor sérülése miatt pedig március közepe óta második számú kapusként számítottak rá. Csakhogy a héten a szerb Radivoje Ristanović is kidőlt a sorból, így már kedden egyértelművé vált: Andó lesz a kezdőkapus a vasárnapi bajnokin. „Sokkal jobban izgultam, mint korábban bármikor, a stáb ráadásul mondta, tizenöt labdát kell védenem, akkor biztosan nyerünk – kezdi Andó. – Idegeskedtem, de próbáltam mindent kizárni, és csak arra gondolni, hogy jól menjen a védés. Mostanában sokat edzettem a felnőttcsapattal, így nem voltak szokatlanok a nagy lövések.” Szathmári János kapusedző végig azzal biztatta a csapattagokat: ne azzal foglalkozzanak, hogy tinédzser áll mögöttük, hanem ugyanúgy tegyék a dolgukat, mintha a végtelenül rutinos Fazekas vagy Ristanović adna támaszt a kapuban. „A sok sérült miatt ettől függetlenül igyekeztük lassítani a játékot, hiszen a Csurgónak a nagy tempó kedvezett volna. Ennek köszönhetően kevesebb lövést kellett védenem, mint az átlagos mérkőzéseken – folytatja Arián. – Szathmári János rengeteget segített, fél perc sem telt el a bátorítása, hasznos tanácsai nélkül. Úgy érzem, jobban is védhettem volna, de mindenki gratulált. A srácok meg is jegyezték: első teljes meccs a felnőttek között, ráadásul nyertünk, szóval vinnem kell nekik valamit.” Ne legyenek kétségeink: nyilván nem sütemény, inkább talán sör lesz az ajándék. Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.