UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-04-21 22:37

Vacsoravendég felfalva

Győzelemmel kezdte az U16-os Rookie Cup székesfehérvári négyes döntőjét az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia: a hazaiak első, esti mérkőzésükön a szlovén Mladi Jesenice együttesét győzték le 4-1-re, s ezzel holtversenyben elsők az osztrák Klagenfurt társaságában.

Bruckner Vince Címvédőként várta az U16-os Rookie Cup Final Fourjának rajtját az Ifj. Ocskay Gábor-akadémia csapata, amelynek nem titkolt célja, hogy játékosai az idén is magasba emelhessék az első helyért járó serleget. A háromnapos viadalon körmérkőzést játszik a négy együttes, az első fordulót pénteken rendezték. A nyitómeccsen az osztrák Klagenfurt magabiztos játékkal, 4-1-re legyőzte a szlovén Slavija Junior együttesét.

Az első lépést megtette a címvédés felé az Ocskay Akadémia Forrás: jegkorongszovetseg.hu
Az első lépést megtette a címvédés felé az Ocskay Akadémia Forrás: jegkorongszovetseg.hu
Ezt követte a fő attrakció, hiszen a hazai pályán szereplő, tavalyi győztes Ifj. Ocskay-akadémia gárdája lépett jégre a szintén szlovén Mladi Jesenice ellen. A „Volán” esélyeshez méltón kezdett, az első harmad után már vezetett (1-0), majd a mérkőzést végig kézben tartva felfalta a vacsoravendéget: 4-1-re behúzta a találkozót. Szombaton 16:10-től a két elsőnapi győztes játszik, az osztrákok elleni találkozó akár előre hozott döntőnek is tekinthető. A másik találkozó a szlovén házi meccs lesz, a Mladi Jesenice próbál majd javítani a szintén nem túl fényesen kezdő Slavija Juniorral szemben 19.10-től.

Rookie Cup, négyes döntő Eredmények: Klagenfurt–Slavija Junior 4-1, Ifj. Ocskay-akadémia–Mladi Jesenice 4-1 A további program. Szombat: Klagenfurt–Ifj. Ocskay-akadémia (16.10), Slavija Junior–Mladi Jesenice (19.10) Vasárnap: Ifj. Ocskay-akadémia–Slavija Junior (10.10), Klagenfurt–Mladi Jesenice (13.10)