UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2017-04-25 10:55

Sikerek Lengyelországban

Érmekkel és hasznos tapasztalatokkal tértek haza a lengyelországi Drzonkówból a magyar ifjúsági A korosztályú (17-18 éves) öttusázók az edzőtáborból és az azt követő versenyről: Burcsik Barnabás megnyerte a viadalt, Szép Balázs a második, a lányoknál Péter Rebeka a harmadik lett.

reb Kevéssel húsvét előtt rendezték meg a junior öttusabajnokságot, amelyet – mint arról beszámoltunk – mindkét nemben ifjúsági A korosztályú versenyző nyert meg. A fiatalabb, a 17-18 éves korosztály legjobbjai azonban nem sokat pihenhettek, húsvét hétfőn már Lengyelország felé vette az irányt a nyolc fiú- és négy leányversenyzőt számláló magyar csapat.

burcsik_barnabas
burcsik_barnabas
„Népesebb küldöttséget terveztem, ám Gulyás Michelle sérülés miatt maradt itthon, míg Barta Luca szerepel a kecskeméti felnőtt Világ Kupa-versenyen, és túlzottnak ítéltük volna a terhelést – ad képet Szlodoba József utánpótlás-kapitány. – Alapvetően a csapatépítés volt a négynapos edzőtábor célja, illetve hogy idegen, ugyanakkor remek létesítményekkel bíró környezetben készüljenek a fiatalok.” Drzonków jeles helyszín a sportágban, az elmúlt években rendezett már junior világ- és felnőtt Európa-bajnokságot is. A felkészülést lezárandó ezúttal korosztályos Európa Kupa-viadalon szerepeltek a magyarok. A junior- és ifjúsági mezőny tagjai együtt vívtak, ám a megméretés végeztével külön hirdettek eredményt. A magyaroknak volt miért örülniük: a fiúk között Burcsik Barnabás (UTE) győzött, másodikként Szép Balázs (BHSE) zárt, és Bőhm Csaba (Kőbánya) csak kevéssel marad le a dobogóról. A további négy magyar induló is az első húsz között végzett. A lányoknál Péter Rebeka (KSI) a dobogó harmadik fokára állhatott fel, Kiss Virág (Alba Öttusa) ötödikként ért célba. „Összességében elégedett vagyok a látottakkal – folytatja Szloboda. – A vívással gyakran akad gondjuk a magyar versenyzőknek, most viszont szinte mindenki szépen teljesített, ugyanakkor ezúttal a lövészettel küzdött meg a fiúk-lányok többsége. Nem volt teljes a mezőny, indult viszont a korosztály tavalyi világbajnoka is, így erős versenyen teljesítettek igen jól a magyarok.” A korosztályra az idén is két megméretés vár: az ifjúsági A világ- és Európa-bajnokság (előbbit júliusban Prágában rendezik meg, utóbbinak a szeptemberben portugáliai Caldas da Rainha ad otthont). A keret még alakul: a négy válogatóverseny közül már lezajlott a utánpótlás-, a Budapest- és a juniorbajnokság, de az ifjúsági ob még hátravan. Szloboda egyelőre nem is bocsátkozna esélylatolgatásba, ki szerepelhet ez eseményeken, csupán annyit jegyez meg: egyelőre Burcsik Barnabás és Szép Balázs, illetve Barta Luca és Gulyás Michelle kiemelkedik a hazai mezőnyből. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalon.

FELKÉSZÜLÉSI VERSENY, DRZONKÓW (LENGYELORSZÁG) Eredmények Fiúk. 1. Burcsik Barnabás 1174 pont, 2. Szép Balázs 1115, ...4 Bőhm Csaba 1096, ...8. Tamás József 1077, 9. Salga Gergő 1071, ... 13. Hegedűs László 1053, 14. Valik Ferenc 1048, ...19. Katona Bálint 1033. Leányok. Agyelina Ibatullina (Oroszország) 1028, ...3. Péter Rebeka 1000, ...5. Kiss Virág 951,, ... 9. Turbucz Anna 913, ... 16. Bánki Adél 882