UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-04-25 14:36

Szivacscsarnok Siófokon

A kisiskolás kézilabdásoknak – és speciális borításának köszönhetően a teniszezőknek is – egyedi fejlődési lehetőséget kínál a Siófokon most befejezett fejlesztés, amelynek keretében szivacskézilabda-csarnokot adtak át.

UP-info Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntőt mondott a Siófok Kézilabda és Tenisz Club szivacskézilabda-csarnokának ünnepélyes megnyitóján. Az átadási ceremónián részt vett Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő, dr. Neszményi Zsolt, Somogy megye kormánybiztosa, Fodor János, a Siófok ügyvezetője és Kiss Szilárd, a térség kézilabdasportjának legmeghatározóbb egyénisége is.

szivacskezi
szivacskezi
Az államtitkár köszöntőjében az utánpótlás-nevelés jelentőségét hangsúlyozta, és méltatta Siófok elkötelezettségét annak érdekében, hogy minden korosztály számára színvonalas sportolási lehetőséget teremtsen. „A jövő felnőttjeinek egészséges fejlődése érdekében fontos a mozgásgazdag életmód, hiszen tudjuk, amelyik gyermek rendszeres résztvevője valamely sporttevékenységnek, számos előnyre tehet szert. Biztonságos környezetben fejlesztheti fizikai képességeit, megtanulja a szabályok elfogadását és betartását, valamint együttműködéssel korán hozzászokhat a versenyszellemhez is” – fogalmazott Szabó Tünde. Majd hozzátette, hogy a szivacskézilabdázás remek lehetőséget jelenthet a gyermekeknek akár az első versenyélmény átélésére is. Az SKC a város és Somogy megye egyetlen NBI-es női kézilabdacsapata, amely elkötelezett amellett, hogy pozícióját hosszú távon megőrizze az élsportban, amelynek alapjaként és biztosítékaként tekint az utánpótlás-nevelésre. A Siófoki Kézilabda és Tenisz Club ezért is kezdett 2013-ban hét ütemből álló infrastrukturális fejlesztési program megvalósításába, amelynek első ütemében a Déli úti munkacsarnok, a másodikban pedig a Kiss Szilárd Sportkollégium épült meg. A most átadott új szivacskézilabda-csarnok a harmadik ütem keretében készült el, egyedülálló fejlesztésként a régió életében, hiszen páratlan sportolási lehetőség biztosít a 7-11 éves korosztály számára nemcsak a kézilabdában, hanem a speciális borításnak köszönhetően a teniszben is. A SKC tervei szerint a kétezer négyzetméteres létesítmény a jövőben több utánpótlástornának is házigazdája lesz.