UtánpótlásSport
2024. április 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-04-28 12:08

Teljessé vált a mezőny

Az utolsó két kiadó helyre a ZTE KK és a Szolnoki Sportcentrum futott be a kosárlabdázók fiú-kadetbajnokságának nyolcas döntőjében. Mindkét együttes kettős győzelemmel jutott a fináléba.

L. G. Eldőlt, hogy melyik nyolc csapat alkotja a kosárlabdázók fiú-kadetbajnokságának nyolcas döntőjét, utoljára a ZTE KK és a Szolnoki Sportcentrum csatlakozott a felsőházi rájátszás óta páholyban lévő hat együtteshez. Ahogyan arról beszámoltunk, a rájátszást veretlenül záró Alba Fehérvár, valamint az azt követő Vasas Akadémia, a Szombathelyi Sportiskola KA, a Budapesti Honvéd, a MAFC és a Rátgéber Akadémia már biztosította a helyét a fináléban.

ZTE Kadet 2016
ZTE Kadet 2016
A felsőház hetedik és nyolcadik helyezettje – a Szolnok és a ZTE – az alsóház két legjobbjával, a Kaposvári KK-val és a Debreceni KA-DSI együttesével vívott két mérkőzésből álló párharcot az utolsó két kiadó helyért. A felsőházból érkező együttesek már az első találkozón lépéselőnybe kerültek, miután idegenben tudtak győzni. A jól hajrázó ZTE KK 69-66-ra győzött a Kaposvári KK vendégeként, a találkozót Novák Marcell utolsó percben elsüllyesztett triplája döntötte el. A vendégek legjobbja a 31 ponttal és 14 lepattanóval dupla-duplát elérő Kovács Benedek Máté volt. A Szolnok Debrecenben nyert hasonlóan kiélezett mérkőzésen, méghozzá 60-56-ra. A nagyszünetben még döntetlen volt az állás, és még a negyedik negyedben is 52-52-re állt a csata. Aztán a vendégek újítottak, és végül a Pallai Tamás, Orbán Balázs tandem remek megoldásAinak is köszönhetően győzelemmel térhettek haza. A visszavágókon már nagyobb volt a különbség a csapatok között. A debreceniek mindent megpróbáltak a fordítás érdekében, a nagyszünetben még nyolc ponttal vezettek Szolnokon, de a hazaiak a második félidőben hengereltek, és 83-69-re nyertek. Azzal a Szolnoki Sportcentrum kettős győzelemmel jutott a nyolcas döntőbe. A zalaiak hazai pályán az első három negyedet megnyerték a kaposváriak ellen, akik csak az utolsó, nagyjából tét nélküli tíz percet nyerték meg két ponttal. A ZTE KK magabiztosan, 87-67-re győzött, azzal a Szolnokhoz hasonlóan kettős győzelemmel vívta ki a döntőbe jutást.